55% van de bedrijven heeft geen vertrouwen in eigen IT-beveiliging

Ruim de helft van de bedrijven heeft geen vertrouwen in hun eigen IT-beveiliging. De organisaties denken cyberaanvallen niet met succes af te kunnen slaan.

sleutels-beveiliging-security Dit blijkt uit 2016 Annual Security Report van Cisco. 45% van de ondervraagde bedrijven zegt vertrouwen te hebben in zijn eigen IT-beveiligingsmaatregelen. De overige 55% denkt niet dat hun organisatie in staat is een cyberaanval tijdig op te merken en af te slaan.

IT-beveiliging uitbesteden

Het gebrek aan vertrouwen wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan deskundige security professionals. Ook de toenemende complexiteit van cyberaanvallen draagt hieraan bij. Voor steeds meer bedrijven is dit dan ook aanleiding IT-beveiliging uit te besteden aan externe dienstverleners.

De IT-beveiliging van het MKB is daarnaast in 2015 verslechterd. Het aantal MKB’ers dat hun security infrastructuur volledig up-to-date heeft is met 10% gedaald ten opzichte van 2014.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1