500.000 dollar voor open source projecten die veiligheid van software vergroten

The Core Infrastructure Initiative, een groep die open source software ondersteunt, stelt bijna 500.000 dollar beschikbaar voor drie open source projecten. De projecten zijn bedoeld om veiligheid van bekende software te vergroten.

De groep stelt 60.000 dollar beschikbaar voor The Fuzzing Project, een project waarin een testmethode voor software wordt ontwikkeld waarmee beveiligingsgaten in bekende software kunnen worden opgespoord. Ook OpenSSL, dat begin 2014 nog de beruchte Heartbleed bug bleek te bevatten, kan met de testmethode worden onderzocht.

Reproducible Builds

Daarnaast stelt de groep 200.000 dollar beschikbaar voor Reproducible Builds, een open source project dat het distribueren van software naar eindgebruikers veiliger moet maken. Met Reproducible Builds weten eindgebruikers zeker dat de software die zij binnenkrijgen ook daadwerkelijk de software is die ontwikkelaars hebben willen distribueren.

Tot slot stelt de groep 192.000 dollar beschikbaar voor False-Positive-Free, een reeks testtools waarmee beveiligingsproblemen die bij ontwikkelaars worden gemeld getest kunnen worden. Ontwikkelaars kunnen met de tools nagaan of de bug inderdaad verholpen moet worden.

The Core Infrastructure Initiative

The Core Infrastructure Initiative is een groep die werd opgericht als reactie op de Heartbleed bug, waardoor veel bekende en populaire websites zijn getroffen. Onder andere Microsoft, Facebook en Cisco zijn lid van de groep.

Meer over
Lees ook
Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1