DigiCert, Gemalto en ISARA werken samen voor een veilige toekomst met IoT 

DigiCert, expert op het gebied van schaalbare Public Key Infrastructure (PKI)-oplossingen, Gemalto, expert digitale beveiliging en ISARA, expert in quantum-safe beveiligingsoplossingen, bundelen hun kennis om het probleem van onveilige IoT-devices op te lossen. Samen ontwikkelen zij geavanceerde digitale certificaten en veilig sleutelbeheer voor Internet of Things (IoT) devices om te voorkomen dat deze met behulp van quantum computing misbruikt kunnen worden. Het partnership biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die devices met een lange levensduur willen beveiligen, zonder daarvoor dure beveiligingsupdates uit te hoeven voeren. Gezien quantum computing steeds meer wordt gebruikt, is dit partnership meer dan welkom.

DigiCert werkt al met veel bedrijven die PKI gebruiken om de IoT-devices te authenticeren, versleutelen en te voorzien van integriteit. Gemalto biedt beveiligde sleutelopslag en -beheer via de SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) die kunnen worden geïntegreerd met DigiCert API's om op grote schaal geautomatiseerde referentie-uitgifte mogelijk te maken voor aangesloten apparaten. Dit gebeurt via een internet-ingeschakelde gateway zodat identiteiten via de cloud verspreid kunnen worden. Hierdoor vormt quantum computing geen bedreiging meer.

Organisaties kunnen deze oplossingen op elke schaal inzetten, aangezien DigiCert miljarden digitale certificaten uit kan geven en deze op betrouwbare wijze host voor publieke en private PKI-systemen. Het werk van DigiCert met ISARA en Gemalto maakt quantum bestendige certificaten mogelijk met de volledige capaciteit van gehoste, on-premise en hybride inzetbaarheid.

Deepika Chauhan, Executive VP Emerging Markets bij DigiCert: "DigiCert, Gemalto en ISARA werken samen om de IoT-beveiligingsproblematiek en de nieuwe beveiligingsbedreigingen, die de implementatie van quantum computers zal ontketenen, het hoofd te bieden. Het werk dat we nu doen, gaat ervoor zorgen dat IoT-systemen die dienen als het brein van auto's, industriële besturingssystemen, medische apparatuur, kerncentrales en andere kritieke infrastructuren beschermd zijn tegen de bedreigingen die de komende vijf, tien, twintig jaar op ons pad komen."

Todd Moore van Gemalto Todd Moore van Gemalto

Scott Tozke van ISARA Scott Tozke van ISARA

De komende acht tot tien jaar gaat quantum computing op steeds grotere schaal ingezet worden en daarmee nadert het moment waarop alle huidige cryptografie met openbare sleutels niet langer te vertrouwen is met rasse schreden", zegt Scott Totzke, CEO & mede-oprichter van ISARA. "Dit partnership zorgt ervoor dat de rootcertificaten betrouwbaar blijven, wat een fundamentele voorwaarde is voor het vertrouwen. Dit betekent dat IoT-fabrikanten en andere grote organisaties al ruim voor het zover is over de oplossingen en hulpmiddelen beschikken om hun devices te beveiligen. "

"De SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules van Gemalto fungeren als de bron van vertrouwen om de meest gevoelige gegevens en toepassingen te beveiligen en miljarden digitale transacties per dag over de hele wereld te beschermen," zegt Todd Moore, Senior Vice President encryptieproducten bij Gemalto. "Deze samenwerking met DigiCert en ISARA helpt organisaties veilige en toekomstbestendige IoT-devices te ontwikkelen, die beschermd zijn tegen de dreiging van quantum computing. Daarmee worden connected auto's, devices, machines, slimme steden en kritieke infrastructuren een stuk veiliger.”

Meer over
Lees ook
DigiCert root-certificeringsinstantie goedgekeurd voor Matter-apparaatcertificering door Connectivity Standards Alliance

DigiCert root-certificeringsinstantie goedgekeurd voor Matter-apparaatcertificering door Connectivity Standards Alliance

DigiCert, leverancier van digital trust (digitaal vertrouwen), maakt bekend dat zijn Root certificaat-autoriteit (CA) door de Connectivity Standards Alliance (Alliance) is goedgekeurd voor Matter apparaatcertificering. Als de eerste root certificaat-autoriteit die is goedgekeurd voor Matter, ook wel Product Attestation Authority (PAA) genoemd, kan1

Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

De cybersecurityindustrie heeft in de afgelopen decennia een serieuze transformatie ondergaan. Vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw ontstonden er cybersecurityoplossingen specifiek gericht op IT-netwerken. Vervolgens ontstonden er ook gespecialiseerde cybersecurityoplossingen voor OT-netwerken en systemen. Tegenwoordig bevinden wij ons in een ‘I1

Barracuda: bij bijna 9 op de 10 Benelux-organisaties is een IoT-securityproject mislukt

Barracuda: bij bijna 9 op de 10 Benelux-organisaties is een IoT-securityproject mislukt

Barracuda Networks heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de status van IoT-security bij organisaties over de hele wereld, waaronder de Benelux. Het rapport The State of Industrial Security in 2022 laat zien dat kritieke infrastructuur wordt aangevallen.