3,8 miljoen websites gebruiken SSL-certificaat van Let’s Encrypt

Het initiatief Let’s Encrypt maakt bekend 1,7 miljoen SSL-certificaten te hebben verstrekt aan 3,8 miljoen websites. Let’s Encrypt stelt dat deze mijlpaal aanleiding is de bèta fase achter zich te laten.

Let’s Encrypt is een non-profit organisatie die is opgericht door de Internet Security Research Group (ISRG). De ISRG wordt gesteund door onder andere Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Let’s Encrypt is sinds september 2015 actief.

Het initiatief kondigt ook aan dat founding sponsors Cisco en Akamai Technologies hun Platinum sponsorships voor drie jaar hebben verlengd. Daarnaast sluit Gemalto zich als Gold sponsor aan bij het initiatief, terwijl HP Enterprise, Fastly, Duda en ReliableSite.net Silver sponsors worden. Let’s Encrypt heeft als doel het internet voor 100% gebruik te laten maken van encryptie.

Lees ook
'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1