36-jarige Amerikaan bekent stelen van naaktfoto’s beroemdheden

hamer-rechter-rechtszaak

Een 36-jarige Amerikaan heeft bekend honderden privéfoto’s van beroemdheden te hebben gestolen. Het gaat onder andere om naaktfoto’s van Jennifer Lawrence, Kate Upton en Kirsten Dunst.

De man heeft tussen 2012 en 2014 phishingaanvallen uitgevoerd op een groot aantal beroemdheden, en kreeg hierdoor inloggegevens voor iCloud- en Gmail-accounts in handen. Via deze accounts wist hij privéfoto’s van slachtoffers in handen te krijgen. De Amerikaan bekent uitsluitend de privéfoto’s gestolen te hebben. Er is echter geen bewijs dat de man deze foto’s uiteindelijk ook online heeft verspreid. De foto’s verschenen in september 2014 op internet.

Opvallend is dat de man stelt de inloggegevens van beroemdheden te hebben bemachtigd via phishing aanvallen. Na het grootschalige datalek kreeg Apple namelijk veel kritiek over de beveiliging van iCloud. Het lijkt er nu dus op dat deze kritiek onterecht is geweest. De aanvaller heeft de inloggegevens namelijk in handen gekregen door slachtoffers te overtuigen deze aan hem te overhandigen.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.