NAVO brengt cyberbeveiliging onder in Den Haag

De NAVO gaat haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer onderbrengen in Den Haag. De activiteiten worden gehuisvest op de locatie Waalsdorpervlakte, waar al langer het NAVO communicatie- en informatieagentschap (NCIA) is gevestigd. De NAVO vestigt de komende twee jaar vijftig tot honderd medewerkers in het pand van de NCIA.

Meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn al in Den Haag actief. Ook zijn in Den Haag een groeiend aantal bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in cybersecurity. De keuze van de NAVO om zijn cybersecurity-activiteiten in Den Haag onder te brengen sluit hier goed op aan.

Beveiligingsbedrijven en -instellingen

Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan", zegt burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.

Lees ook
Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

"Elk bedrijf kan gehackt worden"

"Elk bedrijf kan gehackt worden"

Elk bedrijf, ongeacht de omvang, sector of branche, kan gehackt worden. Het idee dat alleen grote organisaties het doelwit zijn van hackers is een misvatting. Kleine en middelgrote bedrijven zijn vaak kwetsbaarder vanwege een gebrek aan beleid en expertise op het gebied van cybersecurity.

Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

De nieuwe Europese cyberveiligheidswet – NIS2 - die op de tekentafel ligt, vereist actie van veel organisaties. De wet creëert een algemene cyberbeveiligingstandaard op Europees niveau voor bedrijven die (in)direct actief zijn in kritieke sectoren en ketens. Dat betekent dat een flink aantal bedrijven onder deze wetgeving zal vallen, terwijl veel1