NAVO brengt cyberbeveiliging onder in Den Haag

De NAVO gaat haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer onderbrengen in Den Haag. De activiteiten worden gehuisvest op de locatie Waalsdorpervlakte, waar al langer het NAVO communicatie- en informatieagentschap (NCIA) is gevestigd. De NAVO vestigt de komende twee jaar vijftig tot honderd medewerkers in het pand van de NCIA.

Meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn al in Den Haag actief. Ook zijn in Den Haag een groeiend aantal bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in cybersecurity. De keuze van de NAVO om zijn cybersecurity-activiteiten in Den Haag onder te brengen sluit hier goed op aan.

Beveiligingsbedrijven en -instellingen

Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan", zegt burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.