NAVO brengt cyberbeveiliging onder in Den Haag

De NAVO gaat haar activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging (cybersecurity) en raketafweer onderbrengen in Den Haag. De activiteiten worden gehuisvest op de locatie Waalsdorpervlakte, waar al langer het NAVO communicatie- en informatieagentschap (NCIA) is gevestigd. De NAVO vestigt de komende twee jaar vijftig tot honderd medewerkers in het pand van de NCIA.

Meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid zijn al in Den Haag actief. Ook zijn in Den Haag een groeiend aantal bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in cybersecurity. De keuze van de NAVO om zijn cybersecurity-activiteiten in Den Haag onder te brengen sluit hier goed op aan.

Beveiligingsbedrijven en -instellingen

Haagse regio een groot aantal internationale instellingen en innovatieve bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan unieke veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster in Europa. De cyberdienst van de NAVO sluit hier naadloos op aan", zegt burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. De stad grijpt de top aan om Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, waar veiligheid onlosmakelijk mee verbonden is.

Lees ook
WatchGuard vereenvoudigt securitybeheer voor MSP's

WatchGuard vereenvoudigt securitybeheer voor MSP's

WatchGuard Technologies kondigt enkele belangrijke vernieuwingen aan voor zijn securityplaform WatchGuard Cloud. De update bevat onder andere een nieuwe, gecentraliseerde interface en vernieuwingen op het gebied van multifactorauthenticatie (MFA) en advanced threat detection.

IT-groep Interstellar per direct grote speler op Nederlandse markt

IT-groep Interstellar per direct grote speler op Nederlandse markt

Zes succesvolle bedrijven uit de IT-sector bundelen vanaf begin februari de krachten onder de vlag van IT-groep Interstellar. Hierdoor ontstaat per direct een nieuwe grote IT-dienstverlener met landelijke dekking in Nederland.

TP-Link Wi-Fi 6 Access Points voor de zakelijke markt

TP-Link Wi-Fi 6 Access Points voor de zakelijke markt

TP-Link introduceert haar nieuwe Wi-Fi 6 Access Points voor wand en plafond montage: EAP660 HD en EAP620 HD. Dankzij Wi-Fi 6 worden de mogelijkheden van het Omada platform flink uitgebreid om zo de snelheden te verhogen en de capaciteit van draadloze zakelijke netwerken uit te vergroten.