334 jaar celstraf voor creditcarddiefstal

Een Turkse cybercrimineel is veroordeeld voor een recordcelstraf. De 26-jarige man krijgt een celstraf van 334 jaar opgelegd voor de diefstal en het voorkopen van creditcardgegeven.

Dit meldt de Turkse website Daily Sabah. De cybercrimineel werd in 2013 gearresteerd voor het beheer van een phishing website waarmee slachtoffers werden verleid hun bankgegevens inclusief hun creditcardgegevens af te geven. De website was onderdeel van een grotere cybercrimecampagne, waarbij in totaal twaalf cybercriminelen betrokken zouden zijn. De campagne was gericht op bankfraude.

De gearresteerde cybercrimineel werd in 2013 al aangeklaagd wegens identiteitsfraude, computerinbraak, het vervalsen van websites en fraude. Hiermee zou de man in totaal 43 slachtoffers hebben gemaakt. De man werd toen veroordeeld tot een celstraf van 199 jaar, 7 maanden en 10 dagen. Deze week moest de man opnieuw voor de rechter verschijnen, ditmaal voor de diefstal en het doorverkopen van creditcardgegevens. In deze zaak zou de man 11 slachtoffers hebben gemaakt. De rechter legt de man hiervoor nog eens 135 jaar celstraf op. In totaal moet de man hierdoor 334 jaar de cel in.

Lees ook
Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1