282 personen getroffen door datalek bij gemeente Almelo

data-freeimages-malkowitch

Bij een recente cyberaanval op de netwerkomgeving van Werkplein Twente is eerder deze maand 20GB aan data van de gemeente Almelo buitgemaakt. Nu blijkt dat 282 personen door dit datalek getroffen zijn.

Dit maakt de gemeente bekend. Het Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen het UWV en gemeenten dat is bedoeld om mensen aan een baan te helpen. In totaal zijn dus 282 personen door het datalek getroffen. Zij zijn immiddels allen door de gemeente Almelo op de hoogte gesteld van het datalek. Onder de getroffen personen bevinden zich ook inwoners van de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Wierden en Twenterand, die eveneens bij het Werkplein Twente betrokken zijn.

Het datalek blijkt te zijn veroorzaakt door een plug-in op een computer van één van de medewerkers. Deze plug-in was actief van 2 mei tot 9 september 2016. Bij het datalek is het burgerservicenummer (BSN) uitgelekt, al dan niet in combinatie met naam en/of geboortedatum en/of kenteken. De gemeente Almelo benadrukt dat er geen bankgegevens zijn buitgemaakt.

Lees ook
Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1