282 personen getroffen door datalek bij gemeente Almelo

data-freeimages-malkowitch

Bij een recente cyberaanval op de netwerkomgeving van Werkplein Twente is eerder deze maand 20GB aan data van de gemeente Almelo buitgemaakt. Nu blijkt dat 282 personen door dit datalek getroffen zijn.

Dit maakt de gemeente bekend. Het Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen het UWV en gemeenten dat is bedoeld om mensen aan een baan te helpen. In totaal zijn dus 282 personen door het datalek getroffen. Zij zijn immiddels allen door de gemeente Almelo op de hoogte gesteld van het datalek. Onder de getroffen personen bevinden zich ook inwoners van de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Wierden en Twenterand, die eveneens bij het Werkplein Twente betrokken zijn.

Het datalek blijkt te zijn veroorzaakt door een plug-in op een computer van één van de medewerkers. Deze plug-in was actief van 2 mei tot 9 september 2016. Bij het datalek is het burgerservicenummer (BSN) uitgelekt, al dan niet in combinatie met naam en/of geboortedatum en/of kenteken. De gemeente Almelo benadrukt dat er geen bankgegevens zijn buitgemaakt.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?