22-jarige man opgepakt voor verspreiden malware via nagemaakte mailtjes

handboeien-klein

Een 22-jarige man uit Maassluis is gearresteerd op verdenking van computervredebreuk, oplichting en witwassen. De man zou door malware te verspreiden tot systemen van slachtoffers en hier bankfraude hebben gepleegd.

De politie is de man op het spoor gekomen nadat een bank aangifte deed. Na een inval in het ouderlijk huis van de man kon de verdachte worden opgepakt. Hij wordt ervan verdacht malware te hebben verspreid door duizenden e-mail te versturen waarin hij zich voordeed als legitieme organisaties zoals PostNL of incassobureau Intrum Justitia.

In de e-mail werden ontvangers gevraagd op een link te klikken. Wie aan deze oproep gehoor gaf kreeg malware geserveerd die de man in staat stelde op afstand computers over te nemen. De man zou zich vervolgens schuldig hebben gemaakt aan bankfraude. Het is niet duidelijk hoeveel mensen in de praktijk slachtoffer zijn geworden van de Maassluizenaar. Ook is onduidelijk hoeveel financiële schade hierbij is ontstaan.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1