21-jarige Amsterdammer aangehouden voor computervredebreuk

Handboeien

Een 21-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van cybercrime. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan computervredebreuk, oplichting en valsheid in geschrifte.

De man wordt ervan verdacht in de periode mei 2014 tot begin augustus 2016 te hebben ingebroken bij een groot aantal websites. Hiervoor zou hij gebruik hebben gemaakt van software die specifiek is ontwikkeld voor het opsporen en uitbuiten van kwetsbaarheden in websites.

Phishing

Het vermoeden bestaat dat de man via deze cyberinbraken e-mailadressen van een groot aantal klanten van een creditcardmaatschappij in handen heeft gekregen. Uit naam van deze maatschappij zou de verdachte vervolgens phishingmails hebben verstuurd naar de buitgemaakte adressen met als doel creditcardgegevens, pincodes en inloggegevens in handen te krijgen.

De politie zegt de man op het spoor te zijn gekomen in een ander lopend onderzoek. Waar dit onderzoek betrekking wordt niet vermeld.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1