1Password introduceert speciale Travel Modus voor grenscontroles

De wachtwoordbeheertool 1Password introduceert een functie waarmee gebruikers bepaalde wachtwoorden ontraceerbaar kunnen verwijderen indien zij op reis gaan: Travel Mode. De functie is bedoeld om gebruikers te beschermen tegen steeds strenger worden grenscontroles, waarbij in sommige gevallen reizigers toegang moeten geven tot hun telefoon.

Dit meldt AgileBits, de ontwikkelaar van 1Password. Gebruikers kunnen vooraf aangeven welke wachtwoorden, notities en andere gegevens zij ‘Safe for Travel’ achten. Indien reizigers vervolgens de Travel Modus inschakelen, worden uitsluitend deze gegevens bewaard. Alle overige gegevens worden verwijderd van alle gekoppelde apparaten.

Ontraceerbaar

AgileBits stelt dat geen enkel spoor van de data achterblijft op het apparaat, waardoor gebruikers veilig hun 1Password-app kunnen ontgrendelen indien zij hiertoe gedwongen worden. AgileBits geeft daarnaast aan dat via de app niet zichtbaar is of de Travel Mode is ingeschakeld.

Bij aankomt kunnen gebruikers de reismodus uitschakelen via de website van 1Password. Alle verwijderde gegevens worden hierdoor automatisch naar gekoppelde apparaten gedownload, waardoor gebruikers weer de beschikking hebben over al hun in 1Password opgeslagen gegevens. De nieuwe feature is beschikbaar voor betalende klanten van 1Password. De feature wordt ondersteund op zowel Windows, Mac, iOS als Android.

Lees ook
Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie