171 miljoen accounts van VK.com gestolen

hacker

Een cybercrimineel claimt de inloggegevens van 171 miljoen accounts van de Russische social media website VK.com in handen te hebben. Een deel van de database wordt op internet te koop aangeboden.

De afgelopen weken zijn een groot aantal inloggevens op internet verschenen. Zo zijn inloggegevens gepubliceerd van 360 miljoen MySpace-accounts, 164 miljoen LinkedIn-accounts en ruim 65 miljoen Tumblr-accounts. Hier lijkt nu dus een nieuwe hack bij te komen: de diefstal van 171 miljoen accounts van VK.com. Van de accounts zijn e-mailadressen, volledige namen, een locatie, telefoonnummer, wachtwoord en in sommige gevallen een tweede e-mailadres beschikbaar.

Een cybercrimineel biedt op internet een dataset met 100 miljoen inloggegevens voor VK.com te koop aan voor een bedrag van 580 dollar. Deze dataset zou onderdeel zijn van een grotere dataset met in totaal 171 miljoen inloggegevens. LeakedSource.com heeft de te koop aangeboden dataset inmiddels in handen en heeft de 100 miljoen inloggegevens opgenomen in zijn database. Gebruikers kunnen controleren of zij door de hack getroffen zijn door LeakedSource.com te bezoeken.

Meer over
Lees ook
Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1