Met de juiste kennis migreren naar de cloud

Bert-Stam-Rackspace-2-430x298

Bert Stam, Sales Director Northern Europe, Rackspace

Steeds meer organisaties maken de overstap naar de cloud om aan nieuwe gebruikerswensen te kunnen voldoen. Om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud, wordt regelmatig grote haast gemaakt door de betreffende IT-beslisser. Dit kan echter ongewenste effecten hebben. Het investeren in de verkeerde strategie of technologie of het migratieproces overhaasten en daarbij grote fouten maken, zijn echte doodzondes. Het ideaalbeeld van de goedbedoelde, maar naïeve IT-beslisser is een vlotte en vlekkeloze migratie naar de perfecte cloud zonder downtime, maar bestaat een dergelijk scenario eigenlijk wel in de praktijk? 

Voordat de cloud volledig geïntegreerd is binnen een organisatie, zijn er een aantal onaangename situaties waar argeloze IT-beslissers mogelijk mee te maken krijgen:

  • Te hoge kosten. Als de keuze om alle applicaties en processen naar de cloud te verplaatsen wordt gemaakt, ontvang je mogelijk hoge nota’s. De organisatie betaalt namelijk voor gebruik en niet alle apps zijn ontworpen om te gebruiken in de cloud. Er moet dus een keuze worden gemaakt in apps die wel en niet meemigreren naar de cloud.
  • Vendor lock-in. Nu kiezen voor een leverancier zonder goed na te denken over de toekomst kan de organisatie duur komen te staan. Als de leverancier zijn voorwaarden ten ongunste verandert of er is een andere aanbieder die een passender aanbod heeft, staat een organisatie in sommige gevallen met de rug tegen de muur. Waarom? Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een (groot) aantal apps die alleen binnen de huidige cloud bruikbaar zijn.
  • Downtime. Dit kan verschillende oorzaken hebben en is niet alleen een gevaar voor migratie naar de cloud: het kan ook gebeuren bij een migratie naar een andere on premise server, bijvoorbeeld. Maar bij een cloudmigratie ligt dit risico zeer nadrukkelijk ook op de loer en het kan uitdraaien op een ramp: medewerkers zijn niet meer in staat om te werken en partijen met een online winkel of service kunnen niets verkopen. De grote nachtmerrie van iedere organisatie. En daarbij weten we allemaal: hoe langer de downtime, hoe groter de impact.
  • Dataverlies. Ook hierbij moet worden opgemerkt dat dit gevaar niet uitsluitend verbonden is aan een migrate naar de cloud, maar een cloudmigratie kan zeker een oorzaak zijn van het verlies van bedrijfskritieke data. Of van klantgegevens. Vervelend voor de bedrijfsvoering, maar nog vervelender voor de reputatie van het bedrijf, want meestal zal het verlies van persoonlijke gegevens moeten worden gemeld aan de nationale privacywaakhond en in sommige gevallen ook aan de klanten zelf.

Migratie naar de cloud is dus niet altijd eenvoudig en ik vind het dan ook niet gek dat veel bedrijven opzien tegen deze migratie of vanuit naïviteit een compleet verkeerd traject kiezen. De IT-infrastructuur is als het zenuwstelsel van de organisatie en de gegevens zijn als de zuurstof: beide zijn essentieel voor het laten functioneren van het bedrijf. Het is dan ook geen vreemde gedachte om een expert aan te trekken die ruime ervaring heeft met de gehele procedure. Het zou eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn dat je als bedrijf een proces dat zo belangrijk is, laat begeleiden door mensen die dagelijks niets anders doen.

Maar te vaak merk ik dat de experts pas worden gebeld wanneer er een groot probleem is, of wanneer er een algehele ontevredenheid bestaat over de cloudstrategie waarvoor op ondoordachte wijze is gekozen. Dit is een slechte zaak voor de gehele cloudbranche. Het zorgt voor een negatief sentiment ten opzichte van de cloud, gebaseerd op vervelende ervaringen die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. In een ideale wereld zouden bedrijven die cloudmigratie overwegen vooraf om de tafel moeten gaan met een onafhankelijk adviseur. Dan kan onwetendheid niet meer aan de basis liggen van een verkeerde cloudstrategie en gaan zij met de juiste kennis de clouduitdaging aan.