Informatieveiligheid: kwestie van gedragsverandering?

Op 14 maart 2019 organiseert CKC Seminars de derde editie van het congres Informatieveiligheid in de Overheid in Bussum. Dit jaar staat het thema informatieveiligheid en gedragsverandering centraal, waarbij een aantal zeer actuele vraagstukken aan bod komen. Denk aan: hoe om te gaan met groeiende digitale veiligheidsrisico’s? Welke (geopolitieke) trends kunnen we niet negeren? Bent u al volledig GDPR-compliant? Zijn uw medewerkers doordrongen van het belang en op de hoogte van regels rondom informatieveiligheid? Hoe verhoudt informatieveiligheid zich tot privacy? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen regels en ruimte?

Keynote-sprekers geven tijdens het event hun visie op deze thema’s. Zo zal Don Eijndhoven (CISO en expert en veelgevraagd spreker op het gebied van cybersecurity) zijn toehoorders meenemen door het landschap van de hedendaagse digitale geopolitiek. Daarbij zal hij illustreren hoe ieder land hier op eigen wijze mee omgaat - en wat dat betekent voor de rest van de wereld.

basis_4k_0040_Layer 26

Dick van Gooswilligen (Director Crisiscommunicatie, Issues en (Social) Mediatrainingen, van Sterk Werk Communicatie en voormalig Hoofd Crisiscom­municatieteam (CCT Nationale Politie) legt uit hoe crisiscommunicatie het verschil maakt. Wat zijn de vragen die in de buitenwereld leven en hoe kunnen de juiste kernantwoorden worden gecommuniceerd?

Maria Genova (onderzoeksjournalist, schrijver en spreker over privacy, identiteitsfraude en cybersecurity) laat op interactieve wijze zien wat er bij gemeenten en andere publieke organisaties precies misgaat. Ook zal zij tips geven over de vraag hoe je dat in de toekomst kunt voorkomen.

Tenslotte laat Patrick van Veen (gedragsbioloog en directeur van Apemanagement) zijn toehoorders op ludieke wijze ontdekken wat de uitdagingen zijn in gedrags­verandering en wat we kunnen leren van onderzoek bij apen.

Praktijkcases en workshops

Tijdens de diverse praktijkcases en workshops wordt aandacht besteed aan ervaringen van overheids­organisaties om kennis te delen. Zo vertelt Youri Lammerts van Bueren (onder andere provincie Overijssel) hoe we aan de voorwaarden van de BIO kunnen voldoen en laten Jiska Ligtenberg en Michiel Gorsse (gemeente Leidschendam-Voorburg) hun bijzondere en succesvolle privacy-aanpak zien.

Petra Boekhout, Gerard Geuke en Raymond Slot (gemeente Noordoostpolder) gaan in op het gebruik, de toepassing en de doorontwikkeling van de informatie­beveiligingsarchitectuur binnen de gemeente. In een praktijkcase belichten zij de uitdagingen van GDPR en geven zij oplossingen om ongestructureerde gegevens te beschermen om aan de compliance-eisen te voldoen en de bedrijfs­productiviteit te verhogen. Tijdens een panel met als onderwerp de ENSI-Audit is volop ruimte voor interactie tussen sprekers en publiek. Tijdens een Serious Game Crisis (waaraan maximaal 15 personen kunnen deelnemen) bestrijdt de bezoeker de hack van een cybercrimineel.

Deelnemen met korting

Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant! in Bussum.

Iedere abonnee van Infosecurity Magazine ontvangt 100 euro korting* op deelname aan dit congres. Gebruik hiervoor bij registratie de code: IVO100ISM19S. Iedere tweede inschrijving (van hetzelfde bedrijf of dezelfde non-profit instelling) ontvangt 50% korting op het reguliere tarief. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

* Deze korting geldt alleen indien u werkzaam bent in een non-profit organisatie