Elke dag scherp blijven

Edwin Feldmann -280b-210h

In veel opzichten was 2021 een bijzonder jaar. Natuurlijk stonden veel bedrijfsactiviteiten en contacten met klanten in het teken van corona. Hoewel een groot deel van de IT-sector relatief goed door de eerste lockdown is gekomen, kost(te) het veel organisaties wel de nodige moeite om medewerkers goed en veilig vanuit huis te laten werken.

Corona heeft laten zien dat wij als mens kwetsbaar zijn. In de digitale wereld beseffen we ook steeds meer dat we kwetsbaar zijn en dat cyberincidenten niet alleen anderen kunnen overkomen. En we beseffen dat we elke dag op scherp moeten staan om zelf niet gedupeerd te worden.

De huidige situatie biedt kansen genoeg voor IT-security leveranciers en managed service providers die veel zorgen van klanten uit handen kunnen nemen met unieke diensten en persoonlijke service. Dat onderstreept des te meer waarom Infosecurity magazine nog steeds relevant is voor de markt. En het magazine is dit jaar vernieuwd. Naast een nieuwe uitgever en redactie voor het magazine, heeft de website nieuwe actuele content en geven we de sector een platform om contact te leggen met meer partners en leveranciers.

Voor 2022 zijn er ambities en plannen genoeg om de IT-security markt in Nederland nog beter te informeren. Het ecosysteem van de IT-security markt bruist en daar willen we u van laten profiteren. Laten we elkaar het komend jaar scherp houden. Op naar een verrassend mooi nieuw jaar!

EDWIN FELDMANN

is eindredacteur van Infosecurity Magazine

 

Meer over
Lees ook
De angst van menig CISO

De angst van menig CISO

Op het gebied van cybersecurity stonden de laatste weken van 2021 bijvoorbeeld in het teken van de zeer ernstige Apache Log4jkwetsbaarheid. Een enorme golf aan hacks werd verwacht, maar onlangs las ik dat het aantal aanvallen via de Log4j-kwetsbaarheid tot nu toe meevalt. Een ander voorbeeld waarom ik positief gestemd ben, is dat bij de aanval van Rusland...

Infosecurity Magazine is vernieuwd!

Cyberincidenten zijn aan de orde van de dag. En de impact op de samenleving kan groot zijn, concludeerde van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in juni in het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland. Schrokken we echt van dit rapport? Ik denk het niet.