AI schiet security-teams te hulp

get-me-out-1605906

Eindelijk komt er hulp voor de vaak zwaar overbelaste security-teams van bedrijven en overheidsinstellingen. Voelde hun werk tot nu toe vaak aan als dweilen met de kraan open, dankzij innovatieve AI-technieken kunnen zij eindelijk weer effectief optreden tegen cybercriminelen.

We weten het inmiddels allemaal: het handmatig blijven beveiligen van een middelgrote of grote IT-omgeving is onmogelijk. Hoeveel firewalls, intrusion detection-systemen en andere tools we ook installeren, cybercriminelen weten altijd weer gebruik te maken van een nieuwe zero-day threat of een minder gelukkig gekozen configuratie-instelling.

Worstelen

De kwaliteit van Nederlandse security-teams is zeer goed. Bovendien zijn de investeringen die bedrijven en overheidsorganisaties doen in security tools de afgelopen jaren fors gegroeid. Een van de problemen waarmee security-afdelingen echter blijven worstelen, is de enorme hoeveelheid meldingen die zij krijgen over security events. Want hoe meer security tools we installeren, hoe meer informatie security-specialisten binnen krijgen. En al die data moeten zij beoordelen op relevantie en ernst.

Extra hulp

Gelukkig krijgen security-teams nu hulp in de vorm van op Artificial Intelligence gebaseerde security automation. AI vormt hét ultieme hulpmiddel dat security-afdelingen nodig hebben om de IT-omgeving weer veilig te maken. Het maakt het mogelijk om veel security-taken volledig te automatiseren.

Geavanceerde tools

Security automation maakt gebruik van een aantal nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals Neural Networks, Polymorhic Sensors, Machine Awareness en Automated Data Monitoring. Deze technieken maken allemaal gebruik van AI. Ze zijn bedoeld om bedreigingen die we tot nu toe niet kennen (de zogeheten ‘zero-day threats’) toch tegen te houden. Denk hierbij aan DDoS, Brute Force, botnets, Advanced Persistent Threats (APT), phishing en malware.

Zelf-leren cruciaal

Door het inzetten van op AI-gebaseerde oplossingen kunnen security-afdelingen zich eindelijk weer volledig concentreren op hun kerntaak. Dat is het ontwikkelen van nieuwe strategieën en werk­methoden om de veiligheid van de business en zijn werkprocessen te garanderen.

Meer weten?

MMOX heeft een jarenlange ervaring met het monitoren van het dark web, met threat intelligence en met het ontwikkelen van op AI gebaseerde security-oplossingen. Wilt u meer weten over de mogelijk­heden die AI en security automation voor uw bedrijf of organisatie te bieden hebben? Kijk dan op www.mmox.co.

Meer over
Lees ook
Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Het zijn vandaag twee van de populairste begrippen: artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Dat is niet verwonderlijk: beide concepten zorgen immers voor een omwenteling in zowat alle bedrijfstakken en disciplines. AI en machine learning helpen bedrijven om interne processen te stroomlijnen en zo efficiënter te werken, kunnen enorme hoeveelheden...

’AI moet zijn werk kunnen verklaren en verantwoorden’

’AI moet zijn werk kunnen verklaren en verantwoorden’

Artificial Intelligence (AI) wordt – met dank aan Hollywood - door veel mensen geassocieerd met robots die de wereld willen overnemen. Daar is in elk geval op dit moment nog absoluut geen sprake van, meent de Canadese computerwetenschapper Yoshua Bengio, specialist op het gebied van neurale netwerken en deep learning. Maar het is wel degelijk belangrijk...

G DATA DeepRay levert een doorbraak in de strijd tegen cybercriminaliteit met behulp van Artificial Intelligence 

G DATA DeepRay levert een doorbraak in de strijd tegen cybercriminaliteit met behulp van Artificial Intelligence 

G DATA lanceert een nieuwe technologie die automatisch kwaadaardige codes kan detecteren. DeepRay is het resultaat van jarenlang onderzoek en brengt de detectie van dreigingen naar een nieuw niveau met behulp van Artificial Intelligence. De technologie is gebaseerd op een zelflerend systeem, die gecamoufleerde malware rechtstreeks op de computer van...