Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Watchguard Trusted Wireless Environment movement

maart 28 @ 15:30 - 18:00

Op 28 maart 2019 tussen 15.30 en 18 uur zwengelt Ryan Orsi van WatchGuard Nederland een discussie aan over wifibeveiliging, zodat organisaties zoals de IEEE en de Wi-Fi Alliance de ontwikkeling van een open standaard op de agenda zetten.

Al 20 jaar gebruiken cybercriminelen wifinetwerken om toegang te krijgen tot netwerken van organisaties. Ze zetten bijvoorbeeld ‘evil twin attacks’ op, een aanvalsmethode die zelfs wordt gebruikt door hackers met geringe vaardigheden. Nog steeds is hier weinig aan veranderd. De reden: (wifi)chipsets in laptops en smartphones bieden daar geen mogelijkheden voor. Ook WPA3 gaat geen oplossing bieden, vindt Ryan Orsi, Director of Product Management bij WatchGuard. Orsi wil dat gebruikers kunnen detecteren dat ze verbinden met een ‘evil’ signaal. 

De praktijk

In oktober 2018 kwam naar buiten dat hackers van de Russische militaire inlichtingendienst op verschillende plaatsen in Europa (waaronder ook Nederland) en de VS wifinetwerken aanvallen door gebruik te maken van evil twin attacks.

WPA3 is niet de oplossing

De securitystandaarden van bijvoorbeeld de IEEE en de Wi-Fi Alliance bieden volgens Orsi te weinig bescherming tegen de 6 grootste dreigingscategorieën. Chipsetfabrikanten zoals Broadcom en Qualcomm implementeren standaarden die definiëren hoe 802.11 zou moeten werken, maar die zijn op het gebied van security erg ‘slap’. Dit jaar wordt de securitystandaard WPA3 uitgerold. Een stap in de goede richting, volgens Orsi, maar het biedt nog steeds niet voldoende bescherming. Gebruikers weten nl nog steeds niet of een wifisignaal afkomstig is van een legitieme bron, of van een ‘evil’ bron.

Wat is dan wel de oplossing?

Volgens Orsi moet er een nieuwe, open standaard komen die de security veel beter regelt, en het bijvoorbeeld mogelijk maakt om de controle over het device van de gebruiker over te nemen. Die standaard moet worden geïmplementeerd in accesspoints, televisies, IoT-devices, laptops, smartphones…

WatchGuard wil de discussie aanzwengelen, zodat organisaties zoals de IEEE en de Wi-Fi Alliance de ontwikkeling van een dergelijke open standaard op de agenda zetten. Om de druk op deze instanties op te voeren, wil WatchGuard voor het einde van dit jaar 5.000 handtekeningen verzamelen, met name van influencers binnen de wifi-industrie. Bijvoorbeeld van belangrijke gebruikersgroepen

Gegevens

Datum:
maart 28
Tijd:
15:30 - 18:00
Website:
https://bit.ly/2u9e9jL

Locatie

DUS – De Utrechtse Stadsvrijheid
Utrecht, Nederland + Google Maps