Ierse datacenterspecialisten weten Nederland te vinden

Ierse datacenterspecialisten weten Nederland te vinden

Rijdend over de A10 ziet de skyline van Amsterdam er sinds kort anders uit. Een gebouw zonder ramen torent boven de bomen uit. Grote hyperscale datacenters zoals Lees verder »

Cybersecurity means business

Cybersecurity means business

‘Nederland wordt digitaal bedreigd, en de situatie is erger dan mensen denken. We kunnen de tegenstanders niet bijbenen. Het gevaar groeit sneller dan de verdediging. De situatie Lees verder »

Bij cybersecurity gaat het steeds meer om de mens

Bij cybersecurity gaat het steeds meer om de mens

Kritische data is overal: in de cloud, op vaste en mobiele devices en opslagmedia. Dat maakt het voor de security-professional steeds moeilijker om te bepalen wie wat Lees verder »

Veilig printen in de Benelux: werk aan de winkel!

Veilig printen in de Benelux: werk aan de winkel!

De rol van printer en MFP is een bijzondere in de informatievoorziening van een organisatie. Het is de plek waar digitale informatie fysieke vorm krijgt en vice Lees verder »

 
Een smartphone (bron: FreeImages.com/Antoine POHU)

‘Mobiele malware raakt ieder bedrijf’

Ieder bedrijf heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met tenminste één cyberaanval op een mobiel apparaat. De financiële sector en overheden worden het vaakst getroffen door dergelijke aanvallen. Het overgrote merendeel van de aanvallen is gericht op Android-apparaten, al zijn iOS-apparaten hier zeker niet immuun voor.

Leverancier van end-to-end security oplossingen Optiv neemt Decision Lab over

Optiv, leverancier van end-to-end security oplossingen, neemt Decision Lab over. Decision Lab is een bedrijf dat zich richt op big data, automatisering en orchestratie. Met de overname van Decision Lab wil Optiv zijn security analytics- en big data oplossingen en diensten verbeteren.

Overname (bron foto: Pixabay / TeroVesalainen)

Unica neemt security management specialist Nsecure over

Technisch dienstverlener Unica neemt de Barendrechtse security management specialist Nsecure over. Nsecure is onderdeel van het beursgenoteerde Nedap en gespecialiseerd in complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. Met de overname verbreedt Unica zijn kennis op het gebied van security management en toegangscontrole. Unica is in dit domein al langer actief met Unica Security.

Security (bron: Pixabay / pixelcreatures)

2017 is nu al het jaar met de meeste kwetsbaarheden ooit

2017 is nu al uitgegroeid tot het jaar waarin de meeste kwetsbaarheden ooit zijn opgespoord. Dit terwijl in deze cijfers uitsluitend de eerste drie kwartalen van 2017 zijn meegerekend.

Forcepoint breidt ‘Human Point System’-beveiligingsportfolio uit

Beveiligingsspecialist Forcepoint lanceert nieuwe mogelijkheden binnen zijn op de menselijke factor gerichte beveiligingsportfolio, dat voorziet in kritisch inzicht, doelgerichtheid en concrete beveiligingsmaatregelen voor bedrijven en overheden. 

Wachtwoord (bron: FreeImages.com/Sufi Nawaz)

Google: ‘Vooral phishing en keyloggers leveren risico op voor individuele gebruikers’

De meeste inloggegevens worden buitgemaakt door in te breken in databases en systemen van bedrijven en organisaties. Relatief veel van deze wachtwoorden zijn echter niet langer geldig op het moment dat zij via ondergrondse marktplaatsen worden verhandeld. Phishing en keyloggers leveren voor individuele gebruikers echter een groter gevaar op, aangezien cybercriminelen via dergelijke aanvallen vaker geldige wachtwoorden in handen weten te krijgen.

Kaspersky Lab publiceert nieuwe resultaten van aanvullend intern onderzoek

Begin oktober is er in de Wall Street Journal een verhaal gepubliceerd waarin wordt beweerd dat er software van Kaspersky Lab is gebruikt om geheime data van de thuiscomputer van een NSA-medewerker te downloaden. Aangezien Kaspersky Lab al meer dan 20 jaar vooroploopt in de strijd tegen cyberspionage en cybercriminaliteit, zijn deze beschuldigingen door het bedrijf zeer serieus genomen. Kaspersky Lab heeft, om feiten te verzamelen en zorgen weg te nemen, een intern onderzoek uitgevoerd.

80% van de bedrijven ziet daarnaast de hoeveelheid ransomware toenemen (bron foto: Pixabay / Geralt)

Nieuwe Android malware maakt slachtoffers in Nederland

Opnieuw zijn malafide apps ontdekt in de officiële appwinkel voor het Android platform. Het gaat om acht apps, die malware bevat die een banking trojan installeert op getroffen apparaten. Het overgrote deel van de slachtoffers van deze malware lijkt uit Nederland te komen.

Fortinet: 2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware

Fortinet publiceert de voorspellingen van Fortinet FortiGuard Labs over de verwachte bedreigingen van 2018. Het rapport gaat in op de methoden en strategieën die cybercriminelen in de nabije toekomst zullen hanteren, en de potentiële impact van cyberaanvallen op de wereldeconomie.

WatchGuard lanceert drie nieuwe Firebox T-serie UTM-appliances

WatchGuard Technologies kondigt drie nieuwe Unified Threat Management (UTM)-appliances aan in de Firebox T-serie. De T15, T35 en T55 bieden een verbeterde doorvoer en bevatten verschillende nieuwe features, waaronder APT Blocker, TDR, IPS, Anti-Virus en Application Control. Met de appliances richt WatchGuard zich op zelfstandigen, mkb en multinationals met meerdere vestigingen.

Malware (bron: FreeImages.com/Andrzej Pobiedzińsk)

Hoe voorkomt u cyberaanvallen via Office-documenten?

Cybercriminelen voeren op grote schaal systeem-commando’s uit via Office-documenten. Microsoft verhelpt het probleem niet. Beveiligingsbedrijf DearBytes heeft daarom drie maatregelen op een rij gezet waarmee de dreiging van dergelijke aanvallen kan worden gemitigeerd.

Forcepoint

Firewall Forcepoint scoort goed bij NSS Labs

De Next-Generation Firewall (NGFW) van Forcepoint heeft zich opnieuw bewezen als het sterkste netwerksecurity-device, dat op dit moment beschikbaar is. Dat blijkt uit een test van NSS Labs. 

Commvault introduceert analytics oplossing voor terugdringen van risico’s rond GDPR

Commvault introduceert zijn nieuwe ‘information governance for data privacy application’. De nieuwe applicatie is volledig geïntegreerd met het Commvault Data Platform en biedt bedrijven de mogelijkheid om risico’s op het gebied van databescherming en privacy te identificeren en reduceren om de naleving te waarborgen van de General Data Protection Regulation (GDPR) en vergelijkbare richtlijnen.

Barracuda neemt Sonian over

Barracuda heeft Sonian overgenomen, een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor public cloudarchivering en business analytics. Met deze overname versterkt Barracuda zijn portfolio op het gebied van cloudarchivering, e-mailsecurity en beheer. Daarnaast vergroot Barracuda hiermee het aantal channelpartners en klanten.

Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes

‘Spraakherkenning is handig, maar niet zonder risico’

Steeds meer apps worden geleverd met spraakherkenning aan boord. Die trend is inmiddels ook zichtbaar bij enterprisesoftware. Praten tegen een ERP- of voorraadsysteem wordt straks heel gewoon. Dat levert echter forse risico’s op, die zich niet zo gemakkelijk laten oplossen.