Thales versterkt zijn Cyber Threat Intelligence met ESET

Thales, Europees leider in cybersecurity en wereldleider in gegevensbescherming, en ESET, de toonaangevende Europese ontwikkelaar van veilige softwareoplossingen, kondigen een partnerschap aan om de informatie over cyberdreigingen van ESET te integreren in het Thales Cyber Threat Intelligence center. Hierdoor kunnen alle ruwe data over kwaadaardige software die door ESET worden verzameld, door Thales worden behandeld en geanalyseerd.

thales Deze nieuwe informatiestroom wordt toegevoegd aan de meer dan 120 andere bronnen die door het Thales Cyber Threat Intelligence center worden gebruikt. De gegevens die wereldwijd door ESET worden verzameld, helpen Thales-analisten cyberdreigingen nog sneller en nauwkeuriger in kaart te brengen.

Beter inzicht in aanvallers leidt tot betere bescherming: Thales' aanvalsdetectietools worden uitgebreid met zo’n 500 nieuwe detectieregels. Deze regels, die zijn opgenomen in de detectieplatforms van het Thales Cybersecurity Operation Center, en in het bijzonder in de CybelsSensor probe die onlangs is goedgekeurd door het Franse nationaal cyber security centrum (ANSSI). Dit betekent een 50% reductie in de tijd die nodig is om een incident te identificeren en te kwalificeren.