Onderzoek Telefoonboek.nl: ‘Bij deze beveiligingsbedrijven kunt u het beste terecht’

''Elke tien minuten vindt er in Nederland een inbraak plaats'', aldus installatiebedrijf Feenstra. Genoeg reden om eens te kijken naar de beveiliging van uw woning of kantoor. De kans dat u slachtoffer wordt van een inbraak hangt sterk af van de plaats waar u woont. RTL Nieuws heeft een top tien van woonplaatsen opgesteld met het hoogste inbraakrisico. In deze top tien zijn geen steden terug te vinden maar wel veel dorpen zoals Hoenderloo, Bosch en Duin, Beekbergen en Velsen-Zuid. Om inbrekers buiten de deur te houden is het verstandig om beveiligingsmaatregelen te nemen. Als u extra advies wilt op het gebied van beveiliging of een aantal beveiligingsproducten aan wilt schaffen kunt u een beveiligingsbedrijf inschakelen. Maar hoe worden de beveiligingsbedrijven beoordeeld? Places.nl zocht het uit. 

Ruim voldoende

places In totaal zijn er 728 beoordelingen gegeven voor beveiligingsbedrijven. Bezoekers kunnen bedrijven op Telefoonboek.nl beoordelen met een cijfer tussen de 1 en de 10. Indien gewenst kan daar een geschreven beoordeling aan toegevoegd worden. Het gemiddelde cijfer van alle beoordelingen is een 7,5. In totaal zijn er 531 voldoendes gegeven en 196 onvoldoendes. Het gemiddelde van alle voldoendes is vrij hoog, namelijk een 9,5. Het gemiddelde van de onvoldoendes is daarentegen erg laag: namelijk een 2,3.

Tips tegen inbraak

Veel beveiligers voeren hun werk goed uit, veruit de meeste beoordelingen zijn namelijk voldoende. Uit de beoordelingen blijkt dat klanten het erg prettig vinden als bewakers professioneel en gastvrij te werk gaan. Soms worden er tips gegeven om inbraak te voorkomen, daar zijn klanten erg blij mee. Verder wordt het gewaardeerd als de beveiligers helder zijn in communicatie.

“Zeer professioneel bedrijf! Zitten in het hoge en exclusieve segment op het gebied van beveiliging. Voor evenementen een echte aanrader, jongens doen wat ze zeggen, zijn eerlijk en betrouwbaar.” - klantbeoordeling.

Ongeorganiseerd

Helaas zijn er ook beveiligingsbedrijven die beloftes niet nakomen, niet bereikbaar zijn of een slechte service leveren. Deze bedrijven worden dan ook beoordeeld met een slecht cijfer. Gelukkig is het aantal onvoldoendes in de minderheid en worden de meeste bedrijven wel goed beoordeeld.

“Ongeorganiseerd bedrijf, komen beloftes niet na, leveren gladde plaatjes waar uiteindelijk niks van terecht komt. Kies waar voor je geld en probeer het bij een ander bedrijf.” - klantbeoordeling.

Best beoordeelde bedrijven

Op basis van de beoordelingen is een top vijf van best beoordeelde beveiligingsbedrijven opgesteld. Deze top vijf is een update op het artikel over de beoordelingen van beveiligingsbedrijven in april 2018. Bedrijven komen alleen in aanmerking voor de top vijf als zij meer dan 50 verschillende beoordelingen hebben ontvangen.

  1. M&F-Security - Hoogezand: gemiddeld een 9,8 gebaseerd op 139 beoordelingen;
  2. Safened Security - Helmond: gemiddeld een 9,4 gebaseerd op 93 beoordelingen;
  3. Blocker Security - Bergen op Zoom: gemiddeld een 9,2 gebaseerd op 149 beoordelingen;
  4. Collectief Veilig Wonen - Rotterdam: gemiddeld een 7,5 gebaseerd op 112 beoordelingen;
  5. Secura Security - Kerkrade: gemiddeld een 8.9 gebaseerd op 52 beoordelingen.