Cybels Sensor probe van Thales behaalt ANSSI beveiligingscertificaat

In een toenemend dreigingslandschap, helpt Thales professionals binnen kritieke  infrastructuren om de maatregelen te treffen die nodig zijn om hun informatiesystemen te beveiligen. Vanaf heden is de Thales Cybels Sensor probe geaccrediteerd voor het security VISA (Qualification Elémentaire) van het ANSSI, het Franse nationale cybersecurity agentschap. Dit certificaat is volgens de Franse wetgeving (LPM 2014-2019) een vereiste voor oplossingen die worden gebruikt door professionals binnen kritieke nationale infrastructuren om hun informatiesystemen te beschermen.

De Cybels Sensor probe voor intrusion detection stelt zowel professionals binnen kritieke infrastructuren als bedrijven in staat om hun netwerken te monitoren en cyberaanvallen te detecteren. De oplossing bouwt voort op de jarenlange ervaring die Thales heeft op het gebied van detectie van cyberaanvallen en het ontwikkelen van veilige kritieke informatiesystemen. Met de toekenning van het ANSSI security certificaat kan de Thales probe gezien worden als een erkende, betrouwbare oplossing. Het certificaat is verkregen na een grondige analyse en zorgvuldige evaluatie om te voldoen aan de hoogste standaarden. Cybels Sensor kan daardoor ingezet worden in complexe kritieke omgevingen.

De Thales probe is ontworpen als reactie op de toenemende digitale dreiging. In de huidige wereld van digitale communicatie en het delen van data, wordt dit krachtige modulaire product ingezet op kritieke punten van een netwerk. Dit met als doel om snel een aanval te identificeren en de infrastructuur te beschermen. De probe analyseert enorme hoeveelheden data in realtime, detecteert potentiële dreigingen en waarschuwt onmiddellijk het Security Operations Center om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig blijft. Door de modulaire architectuur kan de Thales probe onder andere worden uitgebreid door het gebruik van kunstmatige intelligentie. Op de lange termijn kunnen daardoor voortdurend nieuwe dreigingen en voorschriften worden meegenomen. Cybels Sensor is verkrijgbaar in verschillende versies voor verschillende netwerken en heeft een hoge detectienauwkeurigheid. Hierdoor kan Cybels Sensor zich aanpassen aan de behoeften van elke klant.

De Cybels Sensor probe, ontworpen en ontwikkeld door Thales, onderscheidt zich door haar robuustheid, betrouwbaarheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Thales klanten kunnen, afhankelijk van hun eisen, ervoor kiezen om de probe zelf op ad-hoc basis te gebruiken, te integreren in hun Cybersecurity Operations Center, of het beheer en de werking uit te besteden aan een externe leverancier. Cybels Sensor maakt deel uit van een portfolio van verwante producten en diensten, waaronder Cyber Threat Intelligence (CTI). Deze producten en services verbeteren de effectiviteit van de Cybels Sensor probe doordat gebruik wordt gemaakt van intelligentie om de signatures, ook wel detection rules, meerdere keren per dag te updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.