LANCOM Systems completeert zijn familie VPN-routers voor supervectoring

1790VA_image

LANCOM Systems lanceert twee nieuwe zakelijke VPN-routers. Met de LANCOM 1790VA en 1790VAW maakt de Duitse infrastructuurproducent zijn supervectoring-aanbod compleet. De 1790- en 1793-series bevatten nu in totaal zes modellen. Dit zijn de eerste zakelijke routers die ondersteuning bieden voor supervectoring met overdrachtssnelheden tot 300 MBit/s. De diverse uitvoeringen bevatten onder meer ingebouwde VoIP-, Wifi 5- en 4G-back-up-functionaliteit. Deze veelzijdigheid maakt de reeks uitermate geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven, van artsenpraktijken tot advocatenkantoren en organisaties met meerdere filialen.

In Nederland is KPN, eigenaar van verreweg het grootste Nederlands kopernetwerk, al in het tweede kwartaal van 2018 begonnen met de uitrol van supervectoring. In België is marktleider Proximus druk bezig de technologie toe te passen. Supervectoring maakt gebruik van de bestaande VDSL-koperkabels tussen de wijkkasten en huisaansluitingen en geeft deze een boost tot 300 MBit/s.

Een keur aan modellen met WLAN-, LTE- en VoiP-functionaliteit

De routers uit de 1790- en 1793-series van LANCOM zijn de eerste zakelijke routers die de supervectoring-bandbreedte van 300 MBit/s (VDSL2-profiel 35b) volledig benutten. Ze zijn daarnaast compatibel met VDSL2 en ADSL2+ en bieden daarmee een toekomstbestendige oplossing voor bestaande ADSL- en VDSL-aansluitingen.

De nieuwe modellen LANCOM 1790VA en 1790VAW zijn geknipt om veilige verbindingen op te bouwen tussen vestigingen, filialen en telewerkplekken van kleine en middelgrote ondernemingen. De routers uit de LANCOM 1793-serie zijn speciaal ontwikkeld voor IP-aansluitingen. Ze bieden de mogelijkheid om gelijktijdig gebruik te maken van componenten voor analoge, ISDN- en VoiP-telefonie. Daarmee kunnen ze bedrijven voorzien van ideale ondersteuning bij de overstap naar een All-IP-omgeving.

De in totaal zes routers uit de supervectoring-series van LANCOM bieden een keur aan hardwareopties. Voorbeelden zijn Wifi-5 (802.11ac) voor snelle draadloze verbindingen op locatie en modellen met een ingebouwde LTE Advanced-module. De laatstgenoemde biedt een reserve-breedbandverbinding tot 300 MBit/s via het mobiele netwerk.

Alle routers bieden de mogelijkheid om op locatie met veilige IPSec VPN-verbindingen te werken. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de modellen handmatig te beheren of als onderdeel van een SD-WAN-infrastructuur via de LANCOM Management Cloud te managen.