Michael Müller nieuwe Vice President WLAN en switches bij LANCOM Systems

Mueller_Michael_LCS_Tie

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems heeft Michael Müller aangenomen als Vice President WLAN en switches. De 47-jarige is verantwoordelijk voor de netwerkproducten (zowel draadloos als bedraad): access points, controllers, hotspot-oplossingen en LAN-switches. Hij komt van de netwerkspecialist D-Link, waar hij leiding gaf aan het productmanagement voor Centraal-Europa.

De afgestudeerde bedrijfseconoom heeft meer dan twintig jaar ervaring in het productmanagement binnen de IT-branche, vooral als leidinggevende. Recentelijk was hij als hoofd productmanagement bij D-Link verantwoordelijk voor het productmanagement in Centraal-Europa. Eerder werkte hij onder meer voor Dell en Hewlett Packard/Compaq.

In zijn nieuwe rol is Michael Müller verantwoordelijk voor de product- en marktstrategie van de LANCOM WLAN- en switch-productlijnen. Hij zal het beheer, de verdere ontwikkeling en het lifecycle management van het LAN- en WLAN-portfolio aansturen. Müller rapporteert aan Christian Schallenberg, CTO en lid van de LANCOM-directie.

“Met Michael Müller krijgen we een gerenommeerde netwerkexpert en ervaren manager voor de verdere ontwikkeling van ons LAN- en WLAN-portfolio”, benadrukt Christian Schallenberg. “We kijken ernaar uit om met hem samen te werken aan zaken die belangrijk zijn voor de toekomst van de branche en ons bedrijf, zoals Wi-Fi 6 en de verdere uitbreiding van onze productfamilies naar complete enterprise-oplossingen.”

Müller volgt de Nederlander Jan Buis op, die de afgelopen anderhalf jaar verantwoordelijk was voor het WLAN- en switch-portfolio. Als Vice President Business Development zal Buis zich in de toekomst richten op de verdere uitbreiding van de wereldwijde activiteiten van LANCOM binnen de Rhode & Schwarz Group. Ook het onderhouden van de relaties met internationale analisten en het strategische management van OEM-klanten maakt deel uit van zijn takenpakket.

Meer over
Lees ook
Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. ir. Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende gro1

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Sky Networks versterkt per 1 september 2021 het team door het toetreden van Peter Mesker als managing partner. In de rol van solution architect zet Peter zijn kennis en ervaring in om enerzijds de visie en strategie van Sky Networks verder te ontwikkelen en anderzijds bestaande en nieuwe klanten te adviseren in hun digitale transformatie.