Lantech kondigt nieuwe strategie en directie aan

Lantech slaat een nieuwe weg in met een nieuwe strategie en directie. Met meerderheidsaandeelhouder TIIN Capital heeft het bedrijf de ambitie om uit te groeien tot de meest innovatieve security specialist van Nederland op het gebied van IT-infrastructuur. 

Het bedrijf heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om exponentiële groei te realiseren in het middensegment. Lantech wil dit verwezenlijken door zwaar te investeren in nieuwe en bestaande partnerships en betaalbare innovatieve totaaloplossingen aan te bieden. Gezien het feit dat cybercriminelen steeds meer gebruikmaken van geavanceerdere technologie, is het noodzakelijk dat er ook voor middelgrote organisaties oplossingen worden geboden op enterprise-niveau. Lantech gaat daarom totaaloplossingen aanbieden die het hele beveiligingsmodel, van awareness, prevention, detection, response en remediation, samenbrengt. Bovendien is er een speciaal samenwerkingsprogramma opgezet voor security start-ups. Het programma dient als een springplank om nieuwe innovaties succesvol op de markt te brengen en biedt ondersteuning op het gebied van sales, marketing en technologisch advies. Op deze manier geeft Lantech talent een kans en krijgen klanten toegang tot de meest innovatieve securitytechnologie van Nederlandse bodem.

Sebastiaan Kors (links) Henk de Boer (rechts)

De twee ervaren ondernemers Henk de Boer en Sebastiaan Kors zijn aangesteld als het nieuwe managementteam. Zij zullen het bedrijf leiden naar een volgende groeifase. Henk de Boer heeft verschillende managementfuncties vervult bij toonaangevende technologiebedrijven en was tevens CEO bij het softwarebedrijf VisionWaves. Sebastiaan Kors is medeoprichter van het securitybedrijf WeSecure, dat hij twee jaar geleden succesvol verkocht. Daarnaast heeft Sebastiaan ruime ervaring in het ondersteunen en coachen van cybersecurity start-ups en blijft hij betrokken bij het nieuw opgerichte Dutch Security TechFund van venture capitalist TIIN Capital waar onder andere partijen als The Hague Security Delta en KPN Ventures aan zijn verbonden.

“Hoewel middelgrote organisaties vaak niet beschikken over dezelfde middelen als grote ondernemingen, krijgen ze vaak te maken met soortgelijke veiligheidsrisico’s. Cybercriminelen weten dit als geen ander en maken dan ook graag misbruik van deze wetenschap”, aldus Henk de Boer, COO & CFO van Lantech. “Bovendien gaan cybercriminelen steeds geavanceerder te werk door de opkomst van nieuwe technologieën. Dankzij onze nieuwe benadering kunnen wij beter inspelen op deze veranderingen en totaaloplossingen op enterprise-niveau leveren aan het middensegment waarbij alle elementen van IT-beveiliging samenkomen.”

“Lantech heeft de afgelopen 20 jaar enorm veel expertise, sterke partnerships en een mooi klantportfolio opgebouwd. Het is nu tijd voor de volgende stap”, zegt Sebastiaan Kors, CEO van Lantech. “Samen met onze mensen, bestaande en nieuwe partners hebben wij de ambitie om de meest innovatieve security specialist van Nederland op het gebied van IT-infrastructuur te worden. De inzet van technologie in combinatie met uitmuntende kennis is hierbij leidend. Dankzij ons unieke start-up programma kunnen wij nieuw talent naar een hoger niveau tillen. Klanten zullen hier uiteindelijk ook van profiteren, omdat zij dankzij het programma de kans krijgen om nieuwe producten en diensten van Nederlandse bodem sneller toe te passen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.