Sneller kunnen handelen wanneer je organisatie wordt aangevallen door cybercriminelen

KnowBe4, aanbieder van een platform voor cyberbewustwordingstraining en gesimuleerde phisingaanvallen, heeft de PhishER-tool gelanceerd. PhishER geeft ICT-beheerders de beschikking over slimme filters die aan de ICT-afdeling gerapporteerde verdachte mails prioriteren en organiseren. ICT-beheerders krijgen hierdoor gevaarlijke mails eerder onder ogen en kunnen zo sneller reageren op aanvallen. 

ICT’ers kunnen soms uren bezig zijn met het analyseren van een verdachte mail. Hierdoor worden gerapporteerde phishingmails niet altijd snel opgepakt. PhishER zorgt ervoor dat gerapporteerde phishingmails prioriteit krijgen en eerder bekeken worden.

Phishing is wereldwijd nog altijd het meest voorkomende type cyberaanval. Zo’n tien tot vijftien procent van alle phishingmails komt langs de spam-filter. Deze berichten moeten dan door de eigen mensen worden herkend.

“Het is heel belangrijk dat mensen weten dat een bepaald type phishingmail in omloop is,” zegt Jeffrey de Graaf, directeur EMEA van KnowBe4. “Als mensen geen melding maken van een verdachte mail, kan hetzelfde bericht ook naar collega’s gestuurd worden. Phishingmails moeten daarom meteen gemeld worden bij de ICT-afdeling, zodat zij maatregelen kunnen nemen. PhishER versnelt dit proces aanzienlijk en is een welkome aanvulling op ons platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.