AI schiet security-teams te hulp

Eindelijk komt er hulp voor de vaak zwaar overbelaste security-teams van bedrijven en overheidsinstellingen. Voelde hun werk tot nu toe vaak aan als dweilen met de kraan open, dankzij innovatieve AI-technieken kunnen zij eindelijk weer effectief optreden tegen cybercriminelen.

We weten het inmiddels allemaal: het handmatig blijven beveiligen van een middelgrote of grote IT-omgeving is onmogelijk. Hoeveel firewalls, intrusion detection-systemen en andere tools we ook installeren, cybercriminelen weten altijd weer gebruik te maken van een nieuwe zero-day threat of een minder gelukkig gekozen configuratie-instelling.

Worstelen

De kwaliteit van Nederlandse security-teams is zeer goed. Bovendien zijn de investeringen die bedrijven en overheidsorganisaties doen in security tools de afgelopen jaren fors gegroeid. Een van de problemen waarmee security-afdelingen echter blijven worstelen, is de enorme hoeveelheid meldingen die zij krijgen over security events. Want hoe meer security tools we installeren, hoe meer informatie security-specialisten binnen krijgen. En al die data moeten zij beoordelen op relevantie en ernst.

Extra hulp

Gelukkig krijgen security-teams nu hulp in de vorm van op Artificial Intelligence gebaseerde security automation. AI vormt hét ultieme hulpmiddel dat security-afdelingen nodig hebben om de IT-omgeving weer veilig te maken. Het maakt het mogelijk om veel security-taken volledig te automatiseren.

Geavanceerde tools

Security automation maakt gebruik van een aantal nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals Neural Networks, Polymorhic Sensors, Machine Awareness en Automated Data Monitoring. Deze technieken maken allemaal gebruik van AI. Ze zijn bedoeld om bedreigingen die we tot nu toe niet kennen (de zogeheten ‘zero-day threats’) toch tegen te houden. Denk hierbij aan DDoS, Brute Force, botnets, Advanced Persistent Threats (APT), phishing en malware.

Zelf-leren cruciaal

Door het inzetten van op AI-gebaseerde oplossingen kunnen security-afdelingen zich eindelijk weer volledig concentreren op hun kerntaak. Dat is het ontwikkelen van nieuwe strategieën en werk­methoden om de veiligheid van de business en zijn werkprocessen te garanderen.

Meer weten?

MMOX heeft een jarenlange ervaring met het monitoren van het dark web, met threat intelligence en met het ontwikkelen van op AI gebaseerde security-oplossingen. Wilt u meer weten over de mogelijk­heden die AI en security automation voor uw bedrijf of organisatie te bieden hebben? Kijk dan op www.mmox.co.

One Response to AI schiet security-teams te hulp

  1. […] 28 December, 2018, INFOSECURITY MAGAZINE publishes article about Artificial Intelligence for security teams. Read the article here (Dutch only): “AI schiet security-teams te hulp”. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.