Beveiliging Operationele technologie Netwerken met Skybox-beveiliging

Operationele technologie (OT) netwerken en kritische infrastructuur die industriële controle en toezicht omvat en gegevensverwerving (ICS en SCADA) systemen worden steeds vaker aanvalsdoel voor de hedendaagse cyberattacker. Beveiligingscontroles geïmplementeerd op IT netwerken vertalen of integreren vaak niet met de OT milieu. Dit betekent dat malware of kwaadaardige aanvallers die gedetecteerd zouden worden via next- generatie firewalls, pakketinspecteurs en preventiesystemen niet worden gevonden in het OT-netwerk.

En een succesvolle aanval kan desastreuze gevolgen hebben, schade toebrengen aan de infrastructuur, diensten verstoren en de gezondheid en veiligheid van de werknemers of de klanten die zij bedienen.

Legacy OT-netwerken (waarvan sommige jaren geleden werden geïmplementeerd) zijn vaak direct  out-of-the-box aangesloten zonder aanpassingen of wijzigingen aan de oorspronkelijke configuratie. Het resultaat is dat er riskante configuraties zijn zoals standaard wachtwoordgebruik en gemakkelijk detecteerbare en exploiteerbare standaardinstellingen. Waardoor ze zelfs kwetsbaar zijn voor beginnende hackers. Kwetsbaarheden en andere veiligheidsproblemen zijn ook aanwezig in de software en firmware in het besturingssystemen binnen de netwerken en hun ontwikkelingsmethodologie was ontworpen en uitgevoerd in een landschap waar er andere bedreigingen golden. Deze verouderende technologieën missen encryptie mogelijkheden, principes voor gegevensvalidatie en andere breed gedragen ‘best practices’ op het gebied van beveiliging die sinds implementatie zijn geëvolueerd.

Gezien de waarde van de activa en van de systemen die beheerd worden door OT-netwerken, is het geen wonder dat zij het doel zijn voor aanvallen. Organisaties die gebruik maken van dit soort netwerken zijn vaak verantwoordelijk voor de levering van energie, producten en defensie die gevolgen hebben voor de veiligheid en de economie van de samenlevingen die op hen vertrouwen. Er is geen ruimte voor fouten, ontwrichting of stilstand, zonder zicht op de apparaten, aansluitingen en veiligheidshouding van uw OT-netwerken, kritische aanval vectoren glippen door de scheuren.

Wat is er te doen?

  • Breng operationele en informaticanetwerken mee – inclusief virtuele en cloud-netwerken omgevingen – in een uitgebreid, visueel model van uw aanvalsoppervlak
  • Analyseer paden van elke bron naar elke bestemming binnen uw netwerken
  • Zoek overal in uw organisatie blootgestelde kwetsbaarheden en stel prioriteiten op basis van het netwerk context en informatie over bedreigingen
  • De beveiliging versterken om de uptime te handhaven en storingen te voorkomen

Hoe lost u dit op?

Zichtbaarheid, consistentie en continuïteit zijn de sleutel tot het begrijpen en in kaart brengen van uw ICS en SCADA systemen en de integratie met uw IT-systemen voor een compleet beeld van uw aanvalsoppervlak. Bij SRC Secure Solutions hanteren wij de Skybox Security Suite wat de meest omvattend set cybersecurity management oplossingen biedt om IT- en OT-netwerken vanaf één platform te beveiligen. Met intelligente automatisering, context en volledige zichtbaarheid, Skybox vereenvoudigt het gebruik van middelen voor het beheer van de beveiliging beleid en kwetsbaarheidsrisico’s die aanwezig zijn op zowel uw IT- als OT-netwerken. Skybox integreert gegevens uit meer dan 120 netwerken en beveiligingstechnologieën, met inbegrip van OT-netwerk en beveiligingsbeheerplatforms. Deze gegevens zijn gebouwd in een uitgebreid model voor naadloze zichtbaarheid in alle omgevingen, waardoor een gedetailleerde, end-to-end oplossing mogelijk wordt.

Skybox as a Service

Skybox as a Service vergroot de beveiligings-beheermogelijkheden van de Skybox Security Suite. De service oplossing heeft dezelfde mogelijkheid om de zichtbaarheid op uw netwerk (zowel fysiek, cloud of hybride) als de applicaties die u op uw netwerk installeert. Daarbij zit er een versimpelde GUI management console bij. Skybox as a Service kan ook als Managed Security Service (MSS) worden geleverd.

Over SRC Secure Solutions

SRC Secure Solutions is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in Software voor beveiligings- en beveiligingsnalevingsbeheer. We bouwden voort op meer dan 30 jaar ervaring met het leveren van ultramoderne ICT-oplossingen aan grote, middelgrote en kleine organisaties en bedrijven. SRC Secure Solutions is een wederverkoper van een breed scala aan software-oplossingen waarmee organisaties hun gegevens voor opslag en datatransmissie kunnen beveiligen. SRC Secure Solutions is reseller van Skybox in de Benelux. Voor meer informatie kijk op www.srcsecuresolutions.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.