SecureMe2 en NFIR versterken weerbaarheid ondernemingen tegen cybercriminaliteit

SecureMe2 gaat een samenwerking aan met NFIR om zijn klanten nog beter te kunnen ondersteunen in het geval van een cyberincident. NFIR biedt organisaties forensisch onderzoek en incident response voor IT-infrastructuur. Bij een alarmmelding vanuit het SAM Cyber Alarm van SecureMe2 kan NFIR het volledige opvolgingstraject voor zijn rekening nemen. Zo wordt een getroffen onderneming snel en effectief geholpen bij een incident.

NFIR SecureMe2 Aad van Boven, CEO SecureMe2:“Met deze samenwerking zijn we als SecureMe2 nog beter in staat om organisaties weerbaar te maken tegen de enorme dreiging van cybercriminaliteit. SecureMe2 is zeer sterk in het ontdekken van mogelijk kwaadaardige activiteiten op het netwerk en NFIR is zeer goed in het forensisch analyseren, duiden en oplossen van securitykwesties. Samen vormen wij een volledig Nederlandse combinatie die onze gezamenlijke klanten ontzorgt en concrete ondersteuning biedt bij cyberincidenten.”

Arwi van der Sluijs, Directeur NFIR: “Door de samenwerking met SecureMe2 bieden we het mkb volledige dekking op het gebied van cyberincidenten, van de eerste melding door het SAM Cyber Alarm tot triage op locatie, mocht dat nodig zijn. Klanten kunnen zelf aangeven op welk niveau hulp nodig is. Er kan – indien nodig – snel worden geëscaleerd bij incidenten en er zijn ook SLA-contracten mogelijk waarbij onze specialisten binnen enkele uren op locatie zijn.”

NFIR is gespecialiseerd in (cyber) incident response, IT forensics, awareness-trainingen en het preventief testen van IT-infrastructuren. Het is een volledig Nederlandse onderneming met een recherchevergunning voor forensisch onderzoek. In de samenwerking met SecureMe2 biedt NFIR 24x7 incident response diensten en kan daarbij alle inhoudelijke informatie van het SAM Cyber Alarm gebruiken om snel de juiste actie te ondernemen. Zo worden de impact en mogelijke gevolgschade van een security incident geminimaliseerd en is het zelfs mogelijk om de daders te achterhalen.

SecureMe2 levert het SAM Cyber Alarm, dat kwaadaardig verkeer ontdekt in een netwerk van een onderneming. Met het SAM Cyber Alarm wordt het netwerkverkeer geanalyseerd op kwaadaardig gedrag en op communicatie met internetbestemmingen die een slechte reputatie hebben. Indien iets wordt gedetecteerd, gaat er direct een alarm uit via e-mail, pushbericht en het MijnSAM portaal. SAM bewaakt 24x7 het netwerk van een onderneming zodat de negatieve impact van het falen van preventieve maatregelen, zoals een firewall of antivirus, ontdekt wordt. Het SAM Cyber Alarm is beschikbaar tegen lage kosten, biedt makkelijke installatie en nagenoeg geen beheerlast.

Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1