IT-securityexperts adviseren ambtenaren training in cybersecurity te volgen

Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 515 IT-securityexperts. 88% van hen vindt dat ambtenaren een verplichte basistraining in cybersecurity zouden moeten volgen. Verder is 66% van mening dat overheden technologiebedrijven niet moeten kunnen dwingen hen toegang te verlenen tot versleutelde gebruikersgegevens.

Andere onderzoeksresultaten zijn:

  • 65% denkt dat door overheden voorgeschreven achterdeuren in versleuteling de beveiliging van verkiezingsgegevens verzwakken
  • Slechts 33% denkt dat ambtenaren de cyberrisico’s gericht op fysieke infrastructuren begrijpen
  • Amper 37% denkt dat ambtenaren de cyberrisico’s gericht op de digitale infrastructuur begrijpen

IT-securityexperts zijn sceptisch over achterdeuren omdat ambtenaren de gevolgen daarvan verkeerd kunnen inschatten. De FBI vindt encryptie een ‘grote publieke veiligheidskwestie‘, omdat handhavers vaak geen toegang hebben tot apparaten die voor criminele activiteiten worden gebruikt.

“De afgelopen maanden hebben ambtenaren in de hele wereld gevaarlijke wetten en protocollen voor meer toezicht voorgesteld”, zegt Jeff Hudson, CEO van Venafi. “Zo heeft de internationale Five Eyes alliantie herhaaldelijk aangedrongen op verplichte encryptie-achterdeuren in persoonlijke apparaten. Daarbij realiseren ze zich onvoldoende dat dezelfde encryptietechnologie die barrières opwerpt voor opsporingsdiensten ook wordt gebruikt om geclassificeerde overheidsinformatie en andere gevoelige gegevens te beschermen. Een achterdeur lijkt mooi totdat een crimineel de sleutel hackt, wat altijd lukt.”

Bekijk voor meer informatie:

Blog: Venafi onderzoek: Hebben ambtenaren een training in cybersecurity nodig? 

Resultaten: Venafi Black Hat onderzoek – Cyber Literacy 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.