Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan.

Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken ook op een andere manier, zij maken niet alleen vanuit hun kantoor, maar net zo goed contact vanuit koffiebars en vliegveldlounges. Bedrijven moeten vertrouwen op internet om gebruikers te verbinden met bedrijfskritische applicaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe Cloud Edge, het snijvlak tussen netwerk en security.

Tot nu toe hebben SD-WAN-oplossingen bedrijven gedwongen te kiezen tussen applicatiebeleving of security. Cisco reageert op deze Cloud Edge door zijn SD-WAN-portfolio verder te ontwikkelen. Cisco SD-WAN kan IT-afdelingen helpen om een betere applicatiebeleving te bieden en gebruikers productiever te maken. En nu kan ook de beste security, waar nodig eenvoudig, worden ingeschakeld van kantoor tot de cloud.

“De opkomst van de nieuwe Cloud Edge verstoort het netwerk en de security van onze klanten. Vandaag de dag moet elk WAN-device software defined én veilig worden,” zegt Scott Harrell, senior vice president en general manager Enterprise Networking. “Cisco’s SD-WAN maakt het klanten makkelijk om het allerbeste te krijgen op het gebied van netwerken en security. Wij bouwen een brug naar een nieuwe businesswereld die het onze klanten mogelijk maakt sneller en met minder risico de kracht van de cloud te benutten.”

Cisco SD-WAN: eenvoudig veilig en schaalbaar

Cisco SD-WAN is gebouwd om een antwoord te geven op de belangrijkste issues van vandaag, maar is flexibel genoeg om ook op de issues van morgen antwoord te geven. Tot de innovaties behoren:

  • Versmelting van security met SD-WAN – Van een applicatiebewuste enterprise firewall en het stoppen van indringers (Intrusion Prevention System – IPS), tot URL-filtering, al deze geavanceerde security is nu in de Cisco SD-WAN-apparatuur geïntegreerd.
  • Eenvoudige implementatie van cloudsecurity – Door het integreren van Cisco SD-WAN met Cisco Umbrella kunnen kwaadaardige bestemmingen worden geblokkeerd, nog voordat een verbinding tot stand is gebracht.
  • Applicatiebeleving – Cisco heeft een partnership met Microsoft om de Office 365 applicatie-beleving te verbeteren. In tegenstelling tot andere leveranciers monitort Cisco SD-WAN in real-time alle beschikbare netwerkpaden naar de Microsoft Office 365 cloud. Cisco kan vaststellen welke cloud het dichtst bij is, wat voor gebruikers een prestatiewinst tot 40 procent oplevert.
  • Open en programmeerbaar – Met open API’s biedt Cisco SD-WAN service providers en partners de gelegenheid zelf nieuwe diensten te ontwikkelen.
  • Quick Start Service – Met de nieuwe SD-WAN Quick Start helpt Cisco klanten met het sneller en met minder risico implementeren van SD-WAN.
Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1