NextTech Security lanceert nieuw Security Awareness leerplatform

NextTech Security - specialist in Security Awareness - heeft Awaretrain gelanceerd, een nieuw Security Awareness leerplatform dat organisaties in staat stelt om zelf leerprogramma’s samen te stellen. Met Awaretrain hebben organisaties al het leermateriaal om Security Awareness te creëren binnen handbereik in één online leerplatform.

NextTech-Security-300x68 Het juiste leermateriaal voor de juiste persoon op het juiste moment beschikbaar. Awaretrain biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier leermateriaal beschikbaar te stellen aan medewerkers. Het platform kenmerkt zich door de intuïtieve en toegankelijke interface, zowel voor beheerders als deelnemers. “Awaretrain geeft organisaties alle tools om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers naar een hoger niveau te tillen. Het vormt de kern van een doorlopend en optimaal Security Awareness programma, waarbij organisaties zelf de regie houden over de kennisontwikkeling over informatiebeveiliging”, aldus Dennie Spreeuwenberg, directeur van NextTech Security.

Beheerders krijgen toegang tot een uitgebreide bibliotheek van (meertalige) leermodules en aanvullende content. Periodiek wordt nieuwe content toegevoegd. Hiermee kunnen zij zelf meerdere Security Awareness leerprogramma’s samenstellen, geoptimaliseerd voor de eigen organisatie. Beheerders kunnen gebruikers toevoegen, importeren, verwijderen en indelen in groepen. Moeten verschillende groepen verschillende programma’s doorlopen? Ook hierin voorziet het platform. De mogelijkheid om zelf rapportages en deelnamecertificaten te genereren zorgt voor een optimaal inzicht in de voortgang en resultaten.

Ideaal voor MSP’s

Awaretrain stelt Managed Service Providers in staat om hun klanten een Security Awareness oplossing aan te bieden als een extra dienst. Binnenkort krijgt de MSP toegang tot een partner portal waar hij zijn klanten kan toevoegen. De klant krijgt vervolgens toegang tot het leerplatform en heeft de mogelijkheid zelf het beheer te doen. De MSP kan er ook voor kiezen om zijn klant volledig te ontzorgen en het beheer voor zijn rekening te nemen.