Run verwacht op certificering vernieuwde zorgnorm

coley-christine-240-unsplash

Het Utrechtse softwarebedrijf Eljakim Information Technology is als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd volgens de NEN7510:2017. Waarnemers verwachten een run op certificering op basis van deze vernieuwde norm.

De vernieuwde zorgnorm biedt onder andere maatregelen die moeten worden getroffen op het gebied van informatiebeveiliging. Hij is bedoeld voor Nederlandse zorginstellingen en hun toeleveranciers. Brand Compliance uit ’s-Hertogenbosch voerde de toetsing bij Eljakim Information Technology uit en mocht het eerste certificaat overhandigen.

Belangrijk in de zorg

“Privacy en informatiebeveiliging zijn hot topics in de zorg”, zegt Christian Oudenbroek, Managing Partner van Brand Compliance. “Zorginstellingen komen met veel privacygevoelige informatie in aanraking, zoals patiëntgegevens en het is natuurlijk belangrijk dat deze gevoelige informatie niet uitlekt.”

Eind vorig jaar is de vernieuwde norm NEN7510 gepubliceerd. “Wij zijn verheugd dat we Eljakim Information Technology als eerste bedrijf officieel hebben gecertificeerd. De verwachting is dat op korte termijn veel bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Behalve softwareleveranciers in de zorg is er ook veel animo onder andere organisaties, zoals dienstverleners die met (gevoelige) patiëntgegevens werken, verpleeghuizen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten en GGZ-instellingen”, aldus Oudenbroek.

Eerste certificering

Softwarebedrijf Eljakim IT ontwikkelt sinds 1996 software voor de overheid en non-profitorganisaties in onderwijs, zorg en welzijn. “Veel van onze projecten hebben een maatschappelijke betekenis. We zoeken creatieve oplossingen voor technische uitdagingen”, zegt directeur Eljakim Schrijvers.

“We zijn er trots op om als eerste bedrijf volgens deze vernieuwde norm te zijn gecertificeerd. Dat past in ons streven om een betrouwbare IT-partner te zijn voor onze klanten. Het is bovendien een erkenning dat ons managementsysteem zorgt voor een duurzame aanpak en borging van informatie­beveiliging.”