Mimecast neemt Ataata over

E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast kondigt de overname aan van Ataata. Dit platform maakt gebruikers bewust van cybersecurityrisico’s en leert ze dreigingen herkennen.

MimecastMimecast versterkt met de overname de cyberresilience voor e-mail. Ataata dringt het aantal menselijke fouten op de werkplek terug en helpt organisaties bij het veranderen van de securitycultuur. Het maakt de effectiviteit van security-awarenesstrainingen meetbaar door de gedragsverandering inzichtelijk te maken voor securityprofessionals.

Trainingen op maat

Volgens onderzoek van Vanson Bourne heeft 90 procent van de organisaties het aantal phishingaanvallen het afgelopen jaar zien toenemen. Slechts 11 procent van de respondenten antwoordde dat medewerkers voortdurend worden getraind in het herkennen van cyberaanvallen. De overige organisaties zijn vaak van mening dat trainingen moeilijk zijn uit te voeren. Reden hiervoor is dat ze niet altijd beschikken over de middelen en de juiste content die nodig is voor het vergroten van het bewustzijn van medewerkers en het voorkomen van cyberaanvallen.

Ataata biedt klanten van Mimecast één cloudplatform dat is ontworpen om risico’s te beperken en fouten van medewerkers te verminderen. Op basis van gedrag en sentiment berekent Ataata per medewerker een risicoscore. Op basis van de scores en de aanbevolen verbeterpunten kunnen medewerkers trainingen op maat krijgen. De oplossing is zo ontworpen dat securityteams de beveiligingsinstellingen op medewerkersniveau kunnen kiezen.

Daadwerkelijke gedragsverandering

“Bewustwordingstrainingen op het gebied van cybersecurity worden van oudsher gezien als het afvinken van een actie voor compliancedoeleinden. Het gaat hierbij vaak om saaie video’s met ingewikkelde verhalen over security. Of om nauwelijks effectieve gamification”, zegt Peter Bauer, chief executive officer en oprichter van Mimecast. “Ook blijven cybercriminelen nieuwe manieren vinden voor het omzeilen van threat-detectionmethoden.”

“Juist daarom is het cruciaal om werknemers dusdanig op te leiden dat zij ook daadwerkelijk hun gedrag kunnen veranderen”, vervolgt Bauer. “De krachtige combinatie van Mimecasts cyberresilience voor e-mail met de trainingen en risicoscores van Ataata helpt onze klanten bij het vergroten van hun cyberresilience.”

Laatste verdedigingslinie

“De meeste beveiligingsincidenten ontstaan door menselijke fouten en leiden veelal tot financieel verlies, imagoschade en soms zelfs verlies van banen”, zegt Michael Madon, chief executive officer en medeoprichter van Ataata. “Organisaties moeten inzien dat werknemers hun laatste verdedigingslinie zijn. Cybersecuritytrainingen en -bewustwording hoeven niet ingewikkeld of saai te zijn, maar zijn wel cruciaal om interne risico’s te beperken. Onze klanten kunnen vertrouwen op relevante content die helpt om een gedragsverandering te realiseren.”

“We verheugen ons op het bundelen van onze krachten met Mimecast, zodat we organisaties ondersteunen bij een sterkere strategie voor cyberresilience, met robuuste content, risicoscores en simulaties van aanvallen”, besluit Madon. “Hiermee gaan we veel verder dan de standaard security-awarenessvoorzieningen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.