Biometrische authenticatie in nieuwe versie LANCOM VPN Client

LANCOM Systems maakt de beschikbaarheid bekend van versie 4.10 van zijn op IPSec gebaseerde Advanced VPN Client (AVC). Deze biedt diverse nieuwe functies, zoals biometrische authenticatie (bijvoorbeeld met een vingerafdruk), een aan Windows 10 aangepaste user interface en een nieuw proces voor het aanmelden bij draadloze hotspots voordat een VPN-tunnel wordt opgebouwd. De Advanced VPN Client kan worden gebruikt in combinatie met alle huidige 32-bits en 64-bits Windows-systemen.

Biometrische authenticatie

De AVC biedt voor het eerst de mogelijkheid om biometrische authenticatie te gebruiken bij het opzetten van een VPN-verbinding. Dit is onder meer mogelijk op basis van een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Het authenticatieproces kan met een simpele klik op een knop in gang worden gezet. De verbinding wordt pas tot stand gebracht wanneer het authenticatieproces met succes is voltooid. De biometrische functionaliteit vraagt om het gebruik van Windows 8.1 of hoger. Op computers die niet zijn uitgerust met hardware voor biometrische authenticatie of waarop deze functie niet is geactiveerd, kan als alternatief ook ingelogd worden met een wachtwoord.

Een nieuw proces voor het aanmelden bij draadloze hotspots

Met deze clientversie is veilige authenticatie mogelijk nog voordat op de computer wordt ingelogd. Zelfs op een wifi-hotspot. Gebruikers die de VPN-functie Windows Pre-Logon gebruiken, kunnen een VPN-verbinding met hun hoofdkantoor maken nog voordat ze op het Windows-systeem zijn ingelogd. De gebruikersverificatie op het lokale Windows-systeem verloopt dan via deze VPN-verbinding. De client blijft dankzij de ingebouwde dynamische firewall optimaal beschermd in elk stadium van de aanmelding bij de hotspot. Voor gebruikers maakt het daardoor geen verschil of zij zich op kantoor bevinden of via een draadloze hotspot werken.

De user interface is gemoderniseerd en sluit qua ontwerp beter aan op Windows 10. Vanaf deze versie van de LANCOM Advanced VPN Client zijn alle componenten in 64-bits uitgevoerd.

De LANCOM Advanced VPN Client 4.10 biedt ondersteuning voor alle huidige 32-bits en 64-bits versies van Windows 7, 8, 8.1 tot en met  Windows 10. Zo is het zelfs in omgevingen met verschillende bedrijfssystemen mogelijk om de toegang op afstand met een universele client te regelen. Dit resulteert in lagere beheer-, helpdesk- en trainingskosten.

Versie 4.10 van de LANCOM Advanced VPN Client is verkrijgbaar voor een prijs van 99 euro exclusief btw. LANCOM biedt gebruikers van versie 3.0 of hoger een upgrade aan voor 59 euro exclusief btw.

Een gratis proefversie voor 30 dagen kan worden gedownload via de LANCOM-website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.