Zyxel maakt cloudgebaseerd netwerkbeheer gratis beschikbaar 

Zyxel introduceert gratis licenties voor zijn zakelijke Nebula-platform en neemt daarmee voor kleine bedrijven de drempel weg om toe te treden tot cloudgebaseerde netwerken.

Nebula-615x237

Nebula werd in 2016 geïntroduceerd en is een 100% cloudgebaseerde netwerk- en beheeroplossing waarmee bedrade, draadloze en beveiligingsapparatuur centraal en op afstand kan worden beheerd met zero-touch provisioning vanaf één beeldscherm. De groeiende reeks compatibele apparaten omvat al zestien producten: acht AP's, vijf switches en drie beveiligingsgateways.

"Na de lancering van Nebula zagen we dat vooral veel kleine bedrijven terughoudend bleven om de overstap te maken naar cloud-beheerde netwerkinfrastructuur", zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "Ze vrezen dat ze naast de investering in nieuwe hardware ook elk jaar een hoge licentiefee moeten betalen om het te kunnen beheren."

"De gratis licentie in combinatie met de betaalbare compatibele hardware verlaagt de drempel om in te stappen", vervolgt hij. Hoewel gratis, is de licentie verre van basaal: hij wordt geleverd met een uitgebreide set management- en analysetools voor gebruik in het webbased Nebula Control Center (NCC), inclusief gedetailleerde analyses van traffic en gebruik en managementsettings voor de hele site.

Voor beheerders - Managed Service Providers in het bijzonder - die meer controle en inzicht nodig hebben, is er de Professional Pack-licentie. Hiermee kunnen gebruikers de netwerktopologie bestuderen, meer samenvattingsrapporten bekijken en delen, en loggegevens wijzigen. Ook kunnen ze aanvragen voor technische ondersteuning rechtstreeks door het online NCC-team laten beantwoorden. Een uitgebreide reeks nieuwe geavanceerde functies, waaronder configuratie klonen en VPN-topologie, wordt in de komende maanden toegevoegd.

Een geoptimaliseerde interface voor eenvoudiger werken

De frisse uitstraling van de NCC begint al op de landingspagina waar gebruikers worden begroet met een eenvoudige aanmeldoptie, tweefactorauthenticatie voor meer gemoedsrust en een tutorial voor nieuwe gebruikers.

Eenmaal ingelogd, biedt de interface een cleane, gebruiksvriendelijke ervaring. Het nieuwe instellingsproces bevat een wizard om apparaten toe te voegen, snelle wifi-toegang voor gasten in te stellen en binnen enkele minuten het netwerk te beheren. Een gestroomlijnd nieuw AP-dashboard geeft in één oogopslag een overzicht van alle AP's en draadloze clients.

Introductie van de Security Pack upgrade

Naast setup en management omvat de upgrade van Nebula ook een nieuw beveiligingspakket. Security Pack biedt triple-layer bescherming voor netwerken met een gratis 1-jarig abonnement voor nieuwe Nebula Security Gateway-gebruikers en gratis upgrades voor bestaande gebruikers van de gateway IDP-service.

IDP vormt de eerste pijler van het Security Pack. Het identificeert en isoleert proactief indringers en kan applicaties prioriteren, beperken en blokkeren om productiviteit te verhogen en misbruik van bandbreedte te voorkomen. Ten tweede is er content filtering met maatregelen zoals het uitfilteren van URL- en HTTPS-domeinen om zo toegang tot kwaadwillende en ongepaste sites te verhinderen. Tot slot fungeert zijn antivirus als een bunker tegen malware.