Juniper Networks wordt wereldwijde sponsor van de World Robot Olympiad

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, is wereldwijde technologiepartner geworden van de World Robot Olympiad Association (WRO). Deze non-profitorganisatie stimuleert op wereldwijde schaal de praktische ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van robotica in het onderwijs. Juniper zal op basis van een meerjarige overeenkomst nauw met WRO samenwerken aan het opzetten, promoten en verder ontwikkelen van deze wereldwijde competitie, die jaarlijks tienduizenden jonge mensen aantrekt.

In het kader van zijn betrokkenheid bij de competitie zal Juniper optreden als sponsor van een nieuwe prijs die dit jaar voor het eerst tijdens de finale wordt uitgereikt: de Juniper Networks’ Engineering Simplicity Honors Award. Juniper zal de robotica-oplossingen van teams uit alle leeftijdsgroepen beoordelen op durf, creativiteit en eenvoud. De World Robot Olympiad moedigt deelnemende teams aan om de principes van automatisering te verkennen en complexe vraagstukken op te lossen door een beroep te doen op hun wiskundige en programmeervaardigheden. De competitie stimuleert ook andere belangrijke levensvaardigheden, zoals teamwork, doorzettingsvermogen, leren van fouten en creatief denken.

WRO-615x299

Juniper sponsort momenteel een korte documentaire die ingaat op het menselijke verhaal achter enkele van de teams en hun voorbereidingen voor de WRO 2018. Het werkt hiervoor samen met de begenadigde filmmaker en regisseur James Redford, die bekend staat om documentaires met persoonlijke verhalen over de zoektocht naar oplossingen voor prangende maatschappelijke en milieuvraagstukken.

  • Jaarlijks nemen ruim 23.000 teams uit meer dan 70 landen deel aan de competitie van WRO. Het gaat om circa 100.000 jongeren van 7 tot 25 jaar.
  • De competitie omspant diverse categorieën die alle leeftijdsgroepen beslaan, een robotvoetbalwedstrijd, de Advanced Robotics Challenge voor studenten van 19 tot 25 jaar en WeDo en een beginnerscursus voor kinderen van 6 tot 10 jaar.
  • Landelijke robotolympiades resulteren in een nationale finale, waarvan de winnaars doorgaan naar de wereldwijde finale.
  • De competitie staat elk jaar in het teken van een belangrijk wereldwijd probleem. Dit jaar is datFood Matters. Alle uitdagingen houden met dit onderwerp verband. De concurrerende teams krijgen de opdracht om ambitieuze en tegelijk simpele geautomatiseerde oplossingen voor specifieke vraagstukken te ontwikkelen.
  • Het in 2004 opgerichte WRO organiseert de wereldwijde finale elk jaar in een ander land. Dit jaar vindt de finale plaats in Chiang Mai in Thailand (16-18 november). In 2019 zal Hongarije als gastland optreden.