Nieuwe Kaspersky Lab fraudepreventiesoftware voor banken en retailers

Kaspersky Lab lanceert een nieuwe generatie fraudepreventieoplossingen. De Advanced Authentication oplossing voorkomt oneigenlijk gebruik van accounts bij de ontwikkeling van digitale producten. De tweede nieuwe oplossing van Kaspersky Lab heet Automated Fraud Analytics. Die software zorgt voor razendsnelle en nauwkeurige opsporing van fraude en witwaspraktijken. Deze nieuwe generatie fraudepreventiesoftware is onlangs tijdens de wereldwijde Money 20/20 conferentie in Amsterdam gepresenteerd.

Kaspersky Advanced Authentication: groei digitaal zakendoen veiligstellen

De snelle ontwikkeling van digitale media gaat gepaard met een toename aan online fraude. Dat is voor veel organisaties een reëel probleem. Voor bijvoorbeeld aanbieders van klantenprogramma’s en bedrijven die volop zakendoen via het internet, is het van cruciaal belang frauderisico’s zoals oneigenlijk gebruik van accounts zoveel mogelijk te beperken. Zonder dat dat ten koste gaat van de gebruikerservaring. De extra beveiligingsmaatregelen moeten ook niet leiden tot peperdure implementatiekosten voor de zogeheten additionele multifactor-authentificatie. Daarvoor biedt Kaspersky Advanced Authentication technologie uitkomst bij het inloggen van systemen. Onregelmatigheden en mogelijk frauduleuze activiteiten worden gesignaleerd en gerapporteerd. De gebruiker wordt dan extra gecontroleerd.

De oplossing analyseert gedrags- en biometrische data. Daarnaast zorgen slimme algoritmen voor hoge detectiepercentages en snellere detectie van onregelmatigheden. Het authenticatieproces vereist geen specifieke acties van de gebruiker.

Kaspersky Automated Fraud Analytics: doeltreffend reageren op fraude en witwaspraktijken

Financiële misdrijven als fraude en witwaspraktijken blijven een grote zorg voor de moderne economie. Daarom komen regelgevende instanties steeds vaker met nieuwe wetgeving om dergelijke misdaden te voorkomen. Dat betekent ook extra verantwoordelijkheden voor bedrijven: activiteiten moeten volledig transparant zijn, niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook om te blijven voldoen aan strengere wet- en regelgeving.

Automated Fraud Analytics van Kaspersky Lab helpt bedrijven hun fraude-gerelateerde kosten te minimaliseren en het risico op boetes voor het niet naleven van regelgeving te verkleinen. Het voegt een extra kennisniveau toe op het gebied van branche-specifieke fraude en witwassingscenario’s: de oplossing biedt toegang tot de door Kaspersky Lab verzamelde fraude-informatie. Deze kennis wordt gecombineerd met geavanceerde technologie die ernstige incidenten in een vroeg stadium automatisch detecteren.

Kaspersky LabGedurende de hele gebruikerssessie verzamelt en analyseert Kaspersky Automated Fraud Analytics honderden depersonaliseerde indicatoren, zoals het apparaat van de gebruiker en de omgeving waarin het draait, gedrags- en biometrische patronen van de gebruiker, RAT- en botgebruik, mobiele malware en web injections.

Met behulp van slimme algoritmen worden de bevindingen vervolgens vergeleken met de patronen van accountovername, fraude met nieuwe accounts en geld witwassen. Dit gebeurt via de Kaspersky Fraud Prevention Cloud en wereldwijde fraude-informatie op basis van big data. Dankzij de koppelings- en mappingfunctionaliteit kan de oplossing ook automatisch witwasacties tussen organisaties identificeren. Hierbij wordt gezocht naar verbanden tussen typische profielen, gebruikte apparatuur, gedragspatronen en vele andere details waarvan bekend is dat ze bij soortgelijke operaties betrokken zijn.

“Online fraude blijft een verontrustende realiteit. Steeds meer organisaties die digitaal zakendoen, lopen een steeds groter risico”, zegt Harco Enting, General Manager bij Kaspersky Lab Benelux. “Daarom hebben we ons aanbod op dit gebied zodanig herzien dat we gediversifieerde, op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden voor specifieke bedrijfsscenario’s. Of het nu gaat om veilige gebruikersauthenticatie zonder extra lagen of diepgaande fraude-analyse en -intelligentie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.