Fortinet neemt Bradford Networks over

Fortinet heeft de overname van Bradford Networks afgerond. Bradford Networks levert geavanceerde oplossingen voor het beheer van de netwerktoegang die een cruciale rol spelen bij BYOD-, IoT- en endpointbeveiliging. De oplossingen van het bedrijf bieden een overzicht van alle endpoints en apparaten binnen het netwerk, dynamisch beheer van de netwerktoegang en geautomatiseerde incidentrespons.

Door de overname maakt Fortinet Security Fabric het verenigen van toegangsbeheer en oplossingen voor IoT-beveiliging eenvoudiger. Grote ondernemingen kunnen daarmee profiteren van verbeterd overzicht op, en beveiliging van hun complexe netwerken. De voordelen zijn onder meer:

  • Integraal, continu en agentloos overzicht op endpoints, gebruikers, vertrouwde en onbekende mobiele apparaten en applicaties en ‘headless’ hardware (apparaten zonder monitor, toetsenbord of andere interactiemechanismen) die toegang tot het netwerk zoeken.
  • Verbeterde IoT-beveiliging dankzij microsegmentatie van apparaten, dynamische indeling van headless apparaten op type en profiel en automatische toepassing van beleidsregels voor het isoleren van onveilige apparaten. Al deze functionaliteit is toegankelijk via een gebruiksvriendelijke web-based user interface.
  • Accurate analyses van netwerkgebeurtenissen en incidentrespons in een paar seconden tijd dankzij integratie met geautomatiseerde workflows die voorkomen dat cybercriminelen zich door het netwerk verplaatsen.
  • Een eenvoudige en kostenefficiënte implementatie dankzij een uiterst schaalbare architectuur die een einde maakt aan de noodzaak van afzonderlijke implementaties op elke locatie binnen geografisch verspreide netwerken.

FortinetDe technologie van Bradford Networks is geroemd door Gartner en Forrester en met diverse prijzen bekroond. Grote ondernemingen in alle delen van de wereld doen daar een beroep op om zich te beschermen tegen cyberbedreigingen die misbruik proberen te maken van het steeds bredere digitale aanvalsoppervlak.

Fortinet verwacht niet dat de overname noemenswaardige gevolgen zal hebben voor zijn financiële prestaties in het tweede kwartaal of voor zijn verwachtingen voor het boekjaar 2018 die het op 3 mei bekendmaakte.

Rob Scott, de CEO van Bradford Networks: “Het doet ons een genoegen om toe te treden tot de organisatie van Fortinet, de leider in netwerkbeveiliging. Op deze manier kunnen we grote ondernemingen aan optimaal overzicht en uitmuntende beveiliging helpen. De technologie van Bradford Networks is reeds geïntegreerd met oplossingen die deel uitmaken van de Security Fabric van Fortinet, zoals FortiGate, FortiSIEM, FortiSwitch en FortiAP. Dit minimaliseert de risico’s en gevolgen van cyberbedreigingen in omgevingen die bijzonder hoge eisen stellen aan de beveiliging, zoals vitale infrastructuren in de olie- en aardgassector, energiewereld en industriële sector.”

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “Grote bedrijven blijven een sterke groei ondervinden van het netwerkverkeer en het aantal apparaten en gebruikers dat toegang tot hun netwerk zoekt. De kans op beveiligingsincidenten groeit daarmee exponentieel. Volgens een recent onderzoek door Forrester is 82 procent van alle bedrijven niet in staat tot het detecteren van alle apparaten die een verbinding met hun netwerk maken. De integratie van de technologie van Bradford Networks met de Security Fabric van Fortinet biedt grote ondernemingen het continue overzicht, de microsegmentatie en besturingstechnologie die ze nodig hebben om cyberbedreigingen in de kiem te smoren en onbetrouwbare apparaten uit het netwerk te weren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.