Thoma Bravo verwerft groot aandeel in LogRhythm

Partnership versnelt groei en innovatie van toonaangevende next-generation SIEM- en UEBA-oplossingen

Thoma Bravo, een toonaangevend private equity-bedrijf, verwerft een groot aandeel in LogRhythm, toonaangevend in next-generation Security Information and Event Management-oplossingen (SIEM). Deze investering bevestigt de lange geschiedenis van LogRhythm als marktleider en op het gebied van innovatie. Naar verwachting ondersteunt de investering de toekomstige plannen van LogRhythm op operationeel gebied en voor wat betreft productontwikkeling. Naar verwachting wordt de transactie afgerond in het derde kwartaal van dit jaar, onder voorbehoud van gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

LogRhythm-300x76 “LogRhythm gelooft dat het in Thoma Bravo een ideale partner heeft gevonden”, zegt Andy Grolnick, voorzitter, president en CEO van LogRhythm. “We zijn volop bezig om LogRhythm naar een hoger niveau te brengen en onze positie als vooraanstaand leverancier van next-generation SIEM in de markt te blijven verstevigen. We hebben het gevoel dat Thoma Bravo’s expertise op het gebied van cybersecurity en zijn trackrecord in het helpen van bedrijven bij het stimuleren van groei en innovatie zorgen voor een krachtige en productieve relatie. We geloven dat dit een spannende stap vooruit is voor ons bedrijf.”

LogRhythm is de pionier in next-generation SIEM en biedt zijn ruim 2.500 enterprise-klanten over de hele wereld het meest complete platform voor end-to-end threat lifecycle management. LogRhythm’s next-generation SIEM-platform kreeg vele lofbetuigingen, waaronder de positie als Leider in Gartners SIEM Magic Quadrant in zes opeenvolgende jaren.

“LogRhythm bewijst al sinds 2003 zijn innovatie en leiderschap in het toepassen van automation, analytics en artificial intelligence om de uitdagingen van klanten op het gebied van advanced threat detection en threat lifecycle management aan te gaan en om efficiëntie in security operations workflow te behalen”, zegt Chris Petersen, CTO, chief product officer en medeoprichter van LogRhythm. “We kijken ernaar uit nauw samen te werken met Thoma Bravo om onze klantgerichte strategie voor innovatie verder voort te zetten, wat bedrijven over de hele wereld in staat stelt zichzelf te beschermen tegen gevaarlijke cyberdreigingen.”

“Thoma Bravo volgt het werk van Andy, Chris, Phil Villella en het hele LogRhythm-team al heel lang op de voet”, zegt Seth Boro, een van de managing partners van Thoma Bravo. “De indrukwekkende trackrecord qua groei laat zien dat er voortdurend vraag is naar het gedifferentieerde aanbod van LogRhythm. Met de investering van Thoma Bravo willen we zorgen voor nog meer versnelling van productinnovatie en klantsucces.”

Kirkland & Ellis treedt op als juridisch adviseur van Thoma Bravo. Morgan Stanley en Cooley LLP treden respectievelijk op als LogRhythm’s exclusief financieel adviseur en juridisch adviseur.