Fortinet breidt Service Provider-programma uit

Fortinet heeft zijn Global Managed Security Service Provider Program (MSSP) uitgebreid met het Silver-niveau, technische ondersteuningsmogelijkheden en hulp bij de ontwikkeling van nieuwe diensten. Dit nieuwe programmaniveau biedt MSSP’s en VAR’s die willen overstappen op een dienstgericht model toegang tot content voor het opzetten van diensten, best practices, exclusieve webinars en promotiebundels om hen te helpen om de Gold- en Platinum-status te bereiken.

Het nieuwe programma voor MSSP-partners bestaat uit:

  • Fabric-Enabler Program: Het nieuwe Fabric-Enabler Program biedt speciale ondersteuning voor MSSP-partners die zijn gecertificeerd voor de technologieën van Fabric Ready-partners en beschikken over aantoonbare expertise met het ontwerp, de integratie en het beheer van op maat toegesneden Security Fabric-oplossingen. Deelnemers aan het Fabric-Enabler Program profiteren van specialistische hulp bij het integreren van beveiligingsoplossingen op basis van API’s, methodieken voor het uitwisselen van bedreigingsinformatie, automatiseringstools, draaiboeken en ondersteuning bij de ontwikkeling van diensten. Daarmee kunnen ze nieuwe omzetkansen creëren met onderscheidende en resultaatgerichte professional services en managed services. MSSP-partners kunnen daarnaast deelnemen aan co-marketingprogramma’s en IT-bronnen aanbieden onder hun eigen merk.
  • Starter kits: Nieuwe starter kits voor multi-cloudomgevingen, SD-WAN, automatisering en veilige toegang tot IoT- en operationele technologie (OT)-omgevingen helpen MSSP’s met het ontwikkelen van nieuwe beveiligingsdiensten die voldoen aan de technologische eisen die gepaard gaan met strategieën voor digitale transformatie. Starter kits omvatten tools voor het bespoedigen van de ontwikkeling van diensten, ondersteunende content en draaiboeken voor verkoop-, marketing- en DevOps-scenario’s.
  • ‘Pay as you grow’-model: Nieuwe, op verbruik gebaseerd licenties stellen MSSP’s in staat om klanten een flexibel ‘pay as you grow’-model aan te bieden op basis van het volume van het beschermde verkeer en de gebruikte threat intelligence services van FortiGuard Labs. De investeringskosten van MSSP’s blijven daarmee tot een minimum beperkt.
  • Regionale ondersteuning: Fortinet biedt wereldwijde MSSP’s daarnaast toegang tot regionale inhoudelijke experts en service managers van partners die hen kunnen bijstaan met de ontwikkeling en verkoop van diensten en de operationele afstemming.
  • Ondersteunende workshops: Nieuwe workshops bieden MSSP’s op Platinum-, Gold- of Silver-niveau toegang tot draaiboeken die bijdragen aan een snellere ontwikkeling van diensten, verbeterde operationele volwassenheid en hogere marges. Partners kunnen daarnaast een beroep doen op technische ondersteuning door Fortinet.
  • Fortinet Veterans Program (FortiVet): Dit programma is ontwikkeld om MSSP’s aan gekwalificeerd personeel te helpen. FortiVet helpt talentvolle militaire veteranen om de overstap naar de cybersecurity-sector te maken om bij te dragen aan een oplossing voor het tekort aan vaardigheden. Dit programma voorziet in professionele netwerkmogelijkheden, training en coaching en werd recentelijk uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk om veteranen in de regio EMEA voor een carrière in cybersecurity klaar te stomen.

Dienstenondersteuning en go-to-marketprogramma’s

Volgens een recent rapport van Persistence Market Research zal er de komende negen jaar naar verwachting 100 miljard dollar omgaan in de wereldwijde markt voor managed security services. De groeiende vraag naar diensten voor het uitbesteden van de beveiliging zet MSSP’s ertoe aan om modellen te hanteren die optimaal aansluiten op de nieuwe eisen van digitale transformatie, van het IoT tot de convergentie van IT- en OT-omgevingen en het gebruik van multi-cloud-netwerken en -diensten.

Het MSSP-programma van Fortinet voorziet managed security service providers van elke omvang van gerichte ondersteuning. Het helpt hen om zich aan te passen aan de marktdynamiek en de ontwikkelingen van het bedreigingslandschap en bevordert hun groei met training, specialistische ondersteuning en go-to-marketprogramma’s die bijdragen aan winstgevende diensten. Met de uitbreiding van dit programma kunnen zowel bestaande als nieuwe MSSP-partners een beroep doen op een breder aanbod van tools, expertise, training en ondersteuning. Daarmee kunnen ze hun winstgevendheid bespoedigen en klanten toegang bieden tot uiterst geavanceerde beveiligingsdiensten.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de groei van managed security services; complexiteit, kosten en het tekort aan IT-vaardigheden. De complexiteit die gepaard gaat met de beveiliging van gedistribueerde IoT-netwerken die met multi-cloud-omgevingen zijn verbonden, de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen, de regelgeving inzake gegevensbescherming en het prangende tekort aan vaardige beveiligingsprofessionals zetten bedrijven ertoe aan om onderdelen van de beveiliging uit te besteden. Fortinet blijft investeren in zijn MSSP-programma om partners te helpen om tegemoet te komen aan de steeds hogere beveiligingseisen van bedrijven die een digitale transformatie doormaken. Met de introductie van het Silver-niveau en ons Fabric Enabler-programma helpen we value added resellers (VAR’s) om winstgevende dienstenmodellen te ontwikkelen voor onze MSSP-partners.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.