SKG kiest Vasco Cronto voor online transacties

Vasco

VASCO Data Security International kondigt aan dat de financiële dienstverlener SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer) VASCO’s CRONTO-technologie gebruikt om de toegang tot hun online financiële portaal en het tekenen van transacties te beveiligen. 

SKG is de exclusieve financiële dienstverlener voor kerken en aanverwante instellingen in Nederland. Onlangs gaf SKG zijn financiële webportaal een grondige update, enerzijds om het gemak en de gebruiksvriendelijkheid voor de klanten te verhogen, anderzijds om zich klaar te maken voor de toekomst. SKG selecteerde daarom VASCO’s CRONTO-technologie om de digitale ervaring van hun klanten te optimaliseren, dankzij een moderne vorm van authenticatie en transactie-ondertekening.

VASCO’s CRONTO-technologie is een gepatenteerde oplossing voor het ondertekenen van transacties, waarmee banken en financiële instellingen gesofistikeerde Trojan- en man-in-the-browser-aanvallen kunnen tegengaan. CRONTO maakt gebruik van een grafische QR-code die bestaat uit gekleurde stipjes. De gekleurde code wordt getoond op de PC van de gebruiker. Die scant het, waarop het meteen wordt gedecodeerd en gedecrypteerd, en de details van de transactie worden getoond aan de gebruiker ter verificatie. Het enige dat de gebruiker moet doen, is de gekleurde QR-code scannen, een pincode ingeven en de antwoordcode overtypen om de transactie te vervolledigen.

“SKG heeft een lange en hechte relatie met VASCO, en hun portfolio met eersteklas oplossingen heeft ons steeds aangesproken,” zegt Dick Veenstra, Manager Automatisering bij SKG. “Door de CRONTO-technologie in te voeren, zetten we een grote stap voorwaarts in een betere bediening van onze klanten. Het CRONTO-toestel combineert een hoog niveau van beveiliging met een bijzonder gebruiksgemak. Inloggen en transacties tekenen gaat snel, en de technologie biedt de hoogste graad van beveiliging voor online transacties.”

“Banken en financiële instellingen in de hele wereld hebben dezelfde twee prioriteiten: ze willen de de gebruiksvriendelijkheid verhogen en tegelijkertijd fraude tegengaan,” zegt Scott Clements, CEO van VASCO. “Onze technologie biedt een antwoord op beide prioriteiten. Het helpt banken en financiële instellingen om transacties te beveiligen, en zo versterken ze het vertrouwen van hun klanten in de digitale wereld.”