Dekra investeert in veilige digitalisering

Volgens internationale expertorganisatie Dekra zijn cyber security en slimme veiligheidstoepassingen onmisbaar voor connected en automated driving. Daarbij moeten gegevens goed beveiligd zijn. Met die filosofie heeft het bedrijf haar positie als wereldwijde veiligheidsexpert verder uitgebreid.

150 miljoen

“Mensen dragen steeds meer verantwoordelijkheid over aan nieuwe technologieën, omdat die zoveel voordelen bieden”, zegt Stefan Kölbl, CEO bij Dekra. Dat is waarom het bedrijf in 2017 circa 150 miljoen euro geïnvesteerd heeft in het versterken van haar expertise op het gebied van digital testing. Dat dekra-headquarters-300x175 heeft het bedrijf geholpen om voor het veertiende jaar op rij te groeien naar een omzet van meer dan 3,1 miljard euro. Het aantal werknemers is de 44.000 voorbij, waarmee Dekra wereldwijd het grootste niet-beursgenoteerde bedrijf is in testen, inspecteren en certificeren.

Vergaande digitalisering kan grote voordelen bieden. Maar de veiligheid komt door de snelle ontwikkelingen vaker dan eens op de tweede plaats. Kölbl: “We hebben wereldwijd duidelijke regelgeving nodig en grondige testen. Anders speel je niet alleen met de privacy van mensen, maar ook met hun levens.”

Wetgeving

Om mensen te beschermen, roept DEKRA op tot het ontwikkelen van nieuwe veiligheidsstandaarden die tegemoetkomen aan de toenemende connectiviteit en aan ‘cyber’ risico’s in slimme producten. De expertorganisatie verwelkomt de cyber security-wetgeving van de Europese Commissie, maar gelooft ook dat wetgeving rondom de toegang tot voertuiggegevens in de connected car belangrijk is.

Internationaal netwerk

In 2017 bouwde Dekra een internationaal netwerk voor connected, automated en electric driving met locaties in Arnhem (Nederland), Klettwitz (Duitsland), Málaga (Spanje) en Oost-Azië. Kölbl: “Automatisering en connectiviteit worden steeds belangrijker voor veilige mobiliteit. Daarom kunnen onze automotive klanten bij ons van diepgaande R&D knowhow gebruik maken.” Onder de services die het bedrijf aanbiedt valt onder meer het eCall noodoproepsysteem.

Dekra’s nieuwe testomgeving in Málaga, Spanje, werd geopend in november 2017. Het richt zich op het testen van producten in de vroege ontwikkelingsfase en het testen van vehicle-2-everything (V2X) technologieën. Het grootste lab van het bedrijf voor autonoom rijden en elektrisch vervoer is sinds begin 2017 gevestigd in Hsinchu, Taiwan. Het speelt een belangrijke rol in het ontginnen van de Aziatische markt voor automotive testen.

Testen voor digitalisering

Dekra heeft haar positie verder uitgebreid door verschillende acquisities en samenwerkingen. In 2017 kocht het bedrijf cyber security expert Epoche & Espri, dat producten test volgens internationaal geaccepteerde IT beveiligingsstandaarden. Cyber security is nu al een belangrijk aspect waarop slimme producten getest worden. Met de kennis van Epoche & Espri kan het bedrijf nog beter tegemoetkomen aan de vraag naar extra testen en certificatievereisten.

 
Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.