Black Hat Sessions 2018 – donderdag 14 juni 2018 – NBC Congrescentrum Nieuwegein

Take control of your digital security (before someone else does)!

De Black Hat Sessions is het jaarlijkse securitycongres van Secura. Met name de informele sfeer, de interactie met de sprekers en deelnemers en het gevarieerde programma wordt al jaren positief ontvangen door zowel IT Pro’s als het management. 

Op 14 juni organiseert Secura voor de zestiende keer de Black Hat Sessions. Het jaarlijkse securitycongres vindt dit jaar plaats in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein en biedt een inspirerende dag vol technische- en niet-technische lezingen en presentaties.

Het dagvullend programma begint om 9.30 en eindigt om 17.00 uur. Tickets kosten € 320,- per stuk, maar studenten betalen maar € 65,-. Infosecurity Magazine biedt 10% korting op de toegangsprijs. Vul bij je online inschrijving de code IM#pReD5+ in en de korting wordt direct verrekend.

Het thema dit jaar is: Take control of your digital security (before some else does)! Host van de dag is Chris van ‘t Hof, onderzoeker en schrijver van het boek Helpful Hackers. Hij verzorgt ook de openingsspeech aan de start van de dag. Andere sprekers zijn ondermeer Michel van Leeuwen (Afdelingshoofd bij Directie Cybersecurity, Ministerie van Veiligheid en Justitie), Ralph Moonen (technisch directeur bij Secura), Adam Laurie (directeur Aperture Labs), Wolter Karssenberg (senior privacy officer voor ABN AMRO), Miranda Chilvers (Supervisor Operational Risk bij De Nederlandsche Bank), twee leden van het BSPA team (AIVD) Neal Conijn (Senior Consultant Red Teaming & Security Intelligence bij SoSecure), Elisa Costante (Head of Research bij SecurityMatters), Nirvana Meratnia, Associate Professor aan de Universiteit Twent en Fabian van den Broek (Radboud Universiteit). Meer informatie over de Black Hat Sessions en het up-to-date programmaoverzicht vindt u op www.blackhatsessions.com.

Keynote: Adam Laurie
Onder de titel ‘Stop laughing! CYBER Security is cool now!’ zal Adam Laurie een presentatie verzorgen waarin hij zal betogen dat internetveiligheid vandaag de dag een belangrijk onderwerp voor ons allemaal is.

Keynote: Michel van Leeuwen
Michel van Leeuwen verzorgt de presentatie ‘Cybersecurity, Next Steps in the Netherlands and EU’. Hij staat stil bij de vraag: ‘hoe staat de Nederlandse samenleving en de politiek tegenover de veiligheid op internet?’

Keynote: Ralph Moonen
Ralph Moonen behandelt een onderzoek over SSL-certificaten en Voice-over-LTE, dat is uitgevoerd door Secura. Het geeft inzicht in nieuwe kwetsbaarheden van veelgebruikte apparaten en 4G-netwerken.

Interactieve sessies

Het dagvullend programma bestaat naast de keynotes uit twee technische- en twee management streams. Bovendien maakt een Capture the Flag voor studenten van hogescholen en universiteiten onderdeel uit van het programma. 

  • Security Compliance & Certification: een interactieve sessie over belangrijke security standaarden waaronder EBA, BSPA en ECSO met bijdragen van Miranda Chilvers (DNB), Petr en Yvette (BSPA-team, AIVD) en Dirk Jan van den Heuvel (Secura)
  • GDPR – Privacy by Design and Accountability: een interactieve sessie met onderwerpen als privacy governance, DPIA, privacy by design en het Privacy Control Framework met bijdragen van Fabian van de Broek (Radboud Universiteit), Wolter Karssenberg (Management Consultant Privacy en senior privacy officer voor ABN AMRO) en Ruud Kerssens (Secura)
  • Red Teaming: technische sessie met bijdragen van Neal Conijn (SoSecure) en Roy Duisters (Secura)
  • IoT – SCADA embedded: alles wat je moet weten over Internet of Things met bijdragen van Elisa Costante (SecurityMatters) en Nirvana Meratnia (Universiteit Twente)

Secura Grand Slam Student Capture the Flag

Bovendien maakt een capture the flag voor studenten van hogescholen en universiteiten onderdeel uit van het programma. Aan het einde van de dag worden de winnende teams bekend gemaakt. Aan de eerste prijs hangt een bedrag van €2048,-, aan de tweede €1024,- en de derde prijs gaat samen met een bedrag van €512,-. Bovendien maken de deelnemers aan de CTF kans op een stage of baan bij het vooraanstaande IT-securitybedrijf Secura. 

Datum: donderdag 14 juni 2018 Tijd: 09.30 – 17.00 uur Locatie: NBC Congrescentrum Nieuwegein Tarief: 320 Euro excl. BTW, Studententarief: 65 euro. Infosecurity Magazine biedt 10% korting op de toegangsprijs. Vul bij je online inschrijving de code IM#pReD5+ in en de korting wordt direct verrekend. Deelname levert PE-punten op en wordt indien gewenst bevestigd met een bewijs van deelname #BHSXVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.