Nutanix Flow levert software-defined networking voor beveiliging van applicaties met één enkele klik

Nutanix kondigt op zijn .NEXT-conferentie in New Orleans Nutanix Flow aan, een software-defined networking (SDN)-oplossing die is ontwikkeld voor het multi-cloud-tijdperk. Flow biedt applicatiegebaseerde beveiliging om bescherming te bieden tegen in- en externe dreigingen die niet worden gedetecteerd door traditionele perimeter-beveiligingsoplossingen. De mogelijkheden van Flow zijn volledig geïntegreerd in Nutanix’ Acropolis-software voor eenvoudige implementatie. Deze worden uitgebreid met real-time applicatie-visibiliteit en -discovery-technologie van het recent overgenomen Netsil. Nutanix Flow automatiseert het creëren en beheren van applicatiebeveiliging non-intrusively.

Enterprise IT-teams zetten cloud-gebaseerde infrastructuur in voor moderne bedrijfsapplicaties. Velen daarvan zijn opgebouwd uit discrete, onderling verbonden diensten. Om deze applicaties te beschermen, zijn de microsegmentatiemogelijkheden van Nutanix Flow nodig. Flow dwingt app-gericht beleid af, dat de communicatie tussen individuele applicatiediensten regelt. Nutanix maakt tevens gebruik van Netsil’s streaming processing, applicatie discovery en mapping-technologie en vereenvoudigt daarmee het beveiligingsbeleid voor applicaties die in zowel de public als de private cloud draaien. Zo zijn business-applicaties goed beschermd tegen zowel interne als externe dreigingen.

Nutanix Flow is geïntegreerd in het Nutanix Enterprise Cloud OS en biedt:

  • Netwerkvisualisatie – geeft applicatie-eigenaren in één oogopslag inzicht in netwerkprestaties en beschikbaarheid per applicatie;
  • Application-centric microsegmentatie – biedt verfijnde controle en beheer voor al het applicatieverkeer om gevoelige workloads en data te beschermen;
  • Service insertion en chaining – integreert extra netwerkfuncties van meerdere Nutanix Ready ecosysteempartners in één netwerkbeleid;
  • Netwerk automation – voor de stroomlijning en automatisering van wijzigingen in algemene netwerkconfiguratie, zoals VLAN-configuratie of wijzigingen in het load-balancer-beleid, op basis van applicatie lifecycle-events voor VM’s die op Nutanix AHV draaien

“Bij networking gaat het erom klanten inzicht te geven in hun netwerken, zodat ze data kunnen volgen en analyseren, de prestaties van cloud-applicaties kunnen verbeteren en hun resources kunnen optimaliseren”, zegt Harjot Gill, Sr. Director, Product & Engineering bij Nutanix. “We hebben hard gewerkt om de functionaliteit van Netsil in Nutanix Flow te integreren. We zijn dan ook blij dat onze klanten hier binnenkort van kunnen profiteren.”

“Nutanix Flow maakt de missie van Nutanix om de IT-infrastructuur onzichtbaar te maken compleet”, zegt Sunil Potti, Chief Product & Development Officer van Nutanix. “Voor het vereenvoudigen van het netwerk, hebben we gekozen voor een moderne aanpak voor zichtbaarheid en controle voor zowel zakelijke apps als cloud-native diensten. Nutanix Enterprise Cloud OS convergeert nu zowel computing, opslag als virtualisatie en netwerken voor vrijwel elke toepassing, op elke schaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.