Forcepoint lanceert Dynamic Data Protection

Forcepoint introduceert Dynamic Data Protection, een zogeheten risico-adaptieve beveiligingsoplossing. Het heeft tot doel CISO's een balans te laten vinden tussen effectieve gebruikers- en databeveiliging en productiviteit.

Bestaande cybersecurityoplossingen zijn afhankelijk van traditionele dreigingsbescherming en statische assessments die voor frictie zorgen bij zakelijke transacties en daarnaast securityanalisten overspoelen met dreigingsalerts, stelt Forcepoint in een persbericht.

Continue analyse

De risico-adaptieve bescherming van Forcepoint is ontworpen om moderne complexe en geavanceerde dreigingen te tackelen. De oplossing zorgt voor een continue analyse van risico’s en biedt op geautomatiseerde wijze de juiste maatregelen die in intensiteit zijn bij te stellen. Het maakt gebruik van mensgerichte behavior analytics die interacties met data door gebruikers, machines en accounts begrijpt. Intelligente context versnelt het nemen van beslissingen en draagt bij aan het instellen van de juiste security controls voor veranderende risico’s in bedrijfsnetwerken. Dankzij de geautomatiseerde functionaliteit voor handhaving die zich op dynamische wijze aanpast, kunnen security-analisten zich focussen op waardevollere activiteiten en hebben ze niet langer te maken met de grote hoeveelheid alerts die traditionele securitytools genereren, aldus het bedrijf.

Daarnaast zijn CISO’s en CIO’s in staat traditionele security-pijnpunten te verminderen, resulterend in meer productiviteit .Tegelijkertijd brengen ze de tijd die nodig is om risico’s op te sporen terug naar slechts enkele seconden.

Statische tools

“Het probleem met veel moderne securitytools is dat ze statisch zijn en zich niet aanpassen aan verschillende soorten gebruikers en transacties. Daarnaast zijn het binaire tools: óf ze staan iets helemaal toe, of ze blokkeren het volledig”, zegt Garrett Bekker, principal security analyst bij 451 Research. “Maar in een wereld waarin overal IT-diensten worden aangeboden, of het nu gaat om on-premise of in de cloud, maakt een op risico’s gebaseerde aanpak die continu wordt geanalyseerd en op adaptieve wijze maatregelen neemt het mogelijk om meer fijnmazige policy’s in te stellen, die kunnen bijdragen aan een meer effectieve bescherming tegen datalekken.”

Risico-adaptief

De Dynamic Data Protection van Forcepoint is het eerste aanbod van het bedrijf op het gebied van risico-adaptieve beschermingsoplossingen. De oplossing gaat verder dan legacy-Data Loss Prevention (DLP) en levert next-generation databescherming die op adaptieve wijze vormt geeft aan securitypolicy’s voor zakelijke endpoints of devices, zonder dat daar een systeembeheerder aan te pas komt.

De oplossing is gebaseerd op mensgerichte behavior analytics en past een anonieme en continu geüpdatet gedragsrisico-score toe om ‘normaal’ gedrag van iedere eindgebruiker vast te stellen op bedrijfs- of openbare netwerken. De intelligente systemen van Forcepoint, die op de hoogte zijn van de individuele risicoassessments, passen vervolgens verschillende securitymaatregelen toe om het geïdentificeerde risico aan te pakken. Met Forcepoint Dynamic Data is het bijvoorbeeld mogelijk om datatoegang toe te staan en te monitoren, versleutelde downloads toe te staan, of de toegang tot gevoelige bestanden volledig te blokkeren, afhankelijk van de context of individuele interacties met zakelijke data en de uiteindelijke risicoscore.

Handhavingsbeleid

Met de mogelijkheid om het handhavingsbeleid automatisch aan te passen aan het meest significante risico, zijn organisaties in staat kritische klantdata en intellectueel eigendom te beschermen en zelfs bedrijfsdoelen te halen. De hoeveelheid geavanceerde cyberdreigingen neemt toe en het gebrek aan goede databescherming heeft ertoe geleid dat bedrijven miljoenen hebben moeten uitgeven om verloren data te herstellen, de productiviteit te waarborgen en het vertrouwen van de klant terug te winnen.

“Uit de hand lopende datalekken, gestolen identiteiten en privacymisbruik onderstrepen de behoefte aan een nieuwe manier om cybergedrag continu te analyseren en zo gebruikers en data te beschermen”, zegt Matthew Moynahan, CEO van Forcepoint. “Legacy-databescherming op basis van point solutions voldoet niet meer. Een geïntegreerde aanpak is de enige aanpak die werkt. Het is hoog tijd dat we ons focussen op de usecase in plaats van alleen de technologie; dat begint met Forcepoint Dynamic Data Protection als de nieuwe generatie DLP.”