Port Cyber Summit op 7 juni in Amsterdam

‘Digitale infrastructuur is derde mainport van Nederland’

“Nederland loopt voorop in de race om de digitalisering. We zijn één van de meest ICT-intensieve economieën ter wereld, wat een hoop economische en maatschappelijke kansen met zich meebrengt.” Dat zegt Herna Verhagen, CEO PostNL. Aan het hoofd van een van onze grootste logistieke dienstverleners adviseert zij de Nederlandse overheid al jaren op het gebied van cyber security. Op 7 juni is zij een van de topsprekers op Port Cyber Summit met als thema Creating cyber resilience: a strategic mindset.

Cyber Security

Digitalisatie is de nummer 1 industry trend. Maar tegelijkertijd staan cyber attacks in de top 3 global risks, aldus het World Economic Forum. Met data sharing, Industry 4.0 en groeiende ketenafhankelijkheid is cyber security van immens belang. Digitale veiligheid gaat echter verder dan patchen en updaten – cyber security is een business vraagstuk dat we samen op strategisch niveau moeten aanpakken om onze economische toekomst veilig te stellen.

Verhagen stelt dat onze digitale infrastructuur, naast Schiphol en de Rotterdamse haven, de derde mainport van ons land vormt. ,,Nú is het moment om samen in te zetten op onze digitale toekomst.’’

Digitale partnerships

Gelukkig staan we bol van initiatieven en innovaties. Zo streeft Schiphol Group ernaar om nummer 1 digital airport ter wereld te zijn, een ambitie waarin de organisatie afgelopen jaar zo’n 13 miljoen euro stak. De logistieke hub werkt hard aan een ecosystem of interconnectivity. Aan het hoofd Sjoerd Blüm, CIO Royal Schiphol Group, die naar eigen zeggen de leukste IT-baan van Nederland heeft.

Van immens belang binnen de slag om digitalisering is natuurlijk het delen van data, zowel publiek als privaat. “Zonder data sharing immers geen functionerend Rijkswaterstaat”, aldus Sandor de Coninck, Directeur CTO & CISO Rijkswaterstaat. Ook onze havens en logistieke sector hebben baat bij digitale partnerships. Naast de technische mogelijkheden is een mindset van openheid en vertrouwen echter van groot belang. Samen kunnen we immers meer dan alleen.

Verschillende partijen nemen een facilitator role aan binnen deze ontwikkelingen, zo zet NxtPort zich in de Antwerpse haven in op “unlocking the potential of sharing existing data amongst the port’s players”, een streven waarin ex-Microsoft key player en current-NxtPort CTO Hans Verbeeck zich duidelijk thuis voelt. Maar ook dichter bij huis is data is de grondstof bij uitstek voor een snelle, slimme en schone haven, aldus Arjan Kampman, CIO Port of Amsterdam.

Cyber crime is geen ver-van-ons-bed show meer, dat ervaren we allemaal sooner or later. Met internetsocioloog en dagvoorzitter Chris van ’t Hof staat Amsterdam op 7 juni in het teken van Port Cyber Summit. Op strategisch niveau spelen we in op data sharing, ketenafhankelijkheid en het belang van een cyber resilience in en rondom Europese havens en logistiek. Dit internationale, Engelstalige dagprogramma legt de focus op Creating cyber resilience: a strategic mindset.

Naast bovenstaande topsprekers hoort u onder andere Joost Rommelaere, CIO PSA Antwerp; Kees Gerretse, CIO Tata Steel Europe; Tonne Mulder, Global CISO Vopak; Erwin Verstraelen, CDIO Port of Antwerp & Lee Hadlington, Associate Professor in Cyberpsychology De Montfort University.

Ga nú naar www.portcybersummit.com en reserveer uw plek op dit strategische topevent. Ontmoet 100+ collega-ondernemers tijdens deze dag vol kennisdeling, inspiratie en praktische handvatten op niveau. Schrijf in vóór 1 mei en ontvang €50 korting op deelname o.v.v. CYBER50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.