Inloggegevens van 150 miljoen MyFitnessPal gebruikers gestolen

IT-beveiliging (bron: Pixabay)

Gegevens van 150 miljoen gebruikers van MyFitnessPal, een website en app gericht op fitness en voeding, zijn buitgemaakt bij een cyberinbraak. Onder andere gebruikersnamen, e-mailadressen en gehashte wachtwoorden zijn uitgelekt.

Dit maakt Under Armour, het bedrijf achter MyFitnessPal, bekend. Het datalek is op 25 maart ontdekt en vond eind februari 2018 plaats. Under Armour meldt beveiligingsbedrijven te hebben ingeschakeld om het datalek te onderzoeken. Daarnaast werkt het bedrijf samen met opsporingsinstanties, die onderzoek doen naar de cyberinbraak en het datalek.

Wachtwoorden gehasht met bcrypt

Under Armour geeft aan dat gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden zijn uitgelekt. Alle wachtwoorden zijn gehasht, waarbij in de meeste gebruik is gemaakt van bcrypt. Betaalinformatie wordt door Under Armour niet in de getroffen database opgeslagen en los verwerkt, waardoor deze gegevens niet zijn uitgelekt. Het bedrijf benadrukt geen gegevens als rijbewijsnummers of burgerservicenummers te verzamelen.

Om misbruik van de gestolen gegevens te voorkomen moeten alle MyFitnessPal gebruikers hun wachtwoord wijzigen. Under Armour heeft een FAQ-pagina gepubliceerd om vragen over het datalek te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.