Telindus lijft Managed Security Provider ION-IP in

Telindus Nederland neemt Managed Security Provider ION-IP over. Met deze overname breidt Telindus haar dienstenportfolio op het gebied van security verder uit en versnelt het bedrijf haar groei op de markt van Managed Security Services.

TelindusHet IT-landschap wordt steeds complexer. Dit maakt het monitoren en up-to-date houden van oplossingen een tijdrovende taak. Onderzoek van Telindus onder 266 IT-beslissers wijst uit dat 46 procent van de organisaties de komende drie jaar dan ook steeds meer gaan uitbesteden op het gebied van IT-security. Met de overname van ION-IP speelt Telindus in op deze ontwikkeling.

Point of Control-benadering

Het Veenendaalse ION-IP bedient met ruim twintig security- en performance-experts klanten in de zakelijke dienstverlening, telecom, financiële, zorg- en overheidsmarkt. ION-IP hanteert hierbij een Point of Control-benadering, waarbij vanaf één centrale plaats security en performance policies worden afgedwongen op verkeersstromen. ION-IP heeft relaties met verschillende partner en beschikt over zowel de Platinum Partnerstatus van Palo Alto Networks als de Guardian en Gold Partnerstatus van F5 Networks.

ION-IP bestaat 28 jaar. De laatste jaren heeft het bedrijf haar strategie gericht op het volledig managed aanbieden van security- en application performance-oplossingen, waardoor het bedrijf een flinke groei heeft doorgemaakt. Deze strategie wordt onder de vleugels van Telindus doorgezet, waarmee relaties van Telindus toegang krijgen tot deze dienstverlening. Anderzijds brengen de IT-infrastructuurkennis en het Security Operations Center (SOC) van Telindus nieuwe mogelijkheden voor ION-IP om haar klanten meer end-to-end diensten te kunnen bieden.

IT-afdelingen verder ontzorgen

Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus: “Na vele jaren intensief samenwerken, ben ik zeer enthousiast over de overname van ION-IP, een bedrijf met een team van specialisten op het gebied van IT-security en application performance op het hoogste niveau. De ambitie van Telindus is om voor onze klanten te fungeren als een one-stop-shop voor hun secure infrastructuur en met de overname van ION-IP zetten we daarin een belangrijke stap. Daarnaast sluit de overname naadloos aan bij onze focus op Security en Managed Security Services en is het een logische stap na de start van Davinsi Labs Nederland. Dankzij de versterking van onze organisatie met ION-IP kunnen wij vanaf vandaag een sterker Managed Security-aanbod bieden en IT-afdelingen verder ontzorgen.”

Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director bij ION-IP: “Ik ben bijzonder verheugd over deze nieuwe fase die we als ION-IP ingaan. De samenwerking met Telindus is al jaren een succes. De bundeling van kennis en expertise van ION-IP, Telindus en Davinsi Labs gaat leiden tot een unieke waardepropositie voor de klanten. Ik kijk er naar uit om met ons team deel uit te maken van deze sterke combinatie. De overname gaat daarnaast deuren openen voor de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, met mooie multidisciplinaire projecten in het verschiet.”
De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.